Històriques manifestacions a Badalona contra la violència viscuda l’1 d’octubre

  0
  IMG_1250.JPG

  03/09/2017 – Prop de 10.000 persones, al matí, i de 17.000, a la tarda, segons organització, s'han concentrat aquest dimarts des del Màgic Badalona fins a la plaça de la Vila.

  “Els carrers seran sempre nostres!”. És una de les consignes que més s'han escoltat aquest dimarts a Badalona, igual que en molts altres punts de Catalunya, que ha viscut per primer cop una 'aturada de país'. El dia ha començat molt aviat, amb alteracions del trànsit, talls a carreteres i autopistes; serveis mínims a hospitals o transport públic i escoles públiques tancades.

   

  Les grans superfícies han obert amb normalitat, però el seguiment ha estat més alt entre el petit comerç, tot i que desigual segons els barris. Mentre que al Centre i als barris del districte 1, com el Progrés, s'ha secundat el tancament de forma més regular, a altres zones com el passeig de La Salut sí haurien obert aproximadament un 50% de les botigues. En global, però, fons de la federació de comerciants xifren el seguiment en un 60 o 70%.

   

  A Badalona, un comitè de vaga amb piquets ha recorregut diferents punts de la ciutat, com ara la zona comercial de Montigalà, i ha tallat durant algunes estones vies principals i fins i tot la C-31, durant alguns moments. A les 12h, una convocatòria de manifestació ha donat el tret de sortida al Màgic Badalona.

   

  Manifestació de prop de 10.000 persones

   

  Milers i milers de persones s'hi han anat sumant i han marxat fins a la plaça de la Vila, passant per la plaça Pep Ventura, Francesc Macià i Pompeu Fabra fins a Francesc Layret. Assistents de totes les edats i de perfils molt plurals, amb molts i moltes joves, han anat ocupant la plaça de la Vila amb càntics i banderes diferents.

   

  Quan la plaça ja era plena, la cua s'allargava encara fins a la plaça Pompeu Fabra, i testimonis policials afirmen que arribava ben bé fins a Sant Ignasi de Loiola. “Mai havia vist tanta gent”, repetien veteranes figures de l'àmbit polític i policial. L'organització ha xifrat en 10.000 persones el nombre d'assistència. Tot i la impossibilitat de saber l'exactitud dels participants, diferents fonts coincidien en afirmar que es tractava de la mobilització més gran que mai s'ha vist a Badalona.

   

  L'alcaldessa Dolors Sabater, amb altres membres del govern local, han entrat a la plaça amb una sonora ovació. “Badalona ha votat. Estem aquí en contra de la repressió i a favor de la democràcia. Vosaltres ho heu fet possible”, ha exclamat en un breu parlament.

   

  Més de 15.000 manifestants tornen, a la Plana

   

  Després de la gran mobilització del matí, Badalona tornava als carrers aquest dimarts a la tarda en una concentració que ha acabat desbordant totes les previsions. Les xifres d'aquesta tarda han fulminat les d'aquest matí. Segons els organitzadors, més de 15.000 persones, concretament 17.000, han assistit a la concentració de les 18h de la tarda.

   

  Inicialment, la cita estava prevista a la plaça de la Vila, però l'espai ha quedat petit i s'ha traslladat a la Plana, que s'ha omplert, amb imatges impressionants mai vistes. Castellers i música han animat la protesta, on hi ha hagut diferents parlaments, a més del de l'alcaldessa Dolors Sabater.