Horitzó 2017

  0
  55
  asse.jpg

  25/02/2014 –  Any 2017. Aquesta és la data en què, si es compleixen tots els terminis, el nou estadi municipal de futbol de Badalona serà una realitat. És el compromís que han adquirit l’Ajuntament i el CF Badalona en el nou protocol d'acords que aquest dilluns es va presentar en l’assemblea del club escapulat, i que va ser aprovat majoritàriament pels socis amb només dos vots en contra. El nou conveni modifica alguns dels punts de l’acord que el club i el consistori van signar l’any 2005, adequant-lo a la nova realitat econòmica. “Segurament no és l’acord que volíem, però és el més realista”, va apuntar el president Miguel Ángel Sánchez, satisfet, però, per poder desencallar un projecte clau per a la supervivència de l’entitat: “Després de 15 anys reivindicant un camp, ja ens tocava. Estem molts contents perquè els socis ho han aprovat gairebé per unanimitat i és el nostre futur”.  

  El calendari està marcat i el president escapulat confia plenament que es complirà. Un cop rebut el suport dels socis del CF Badalona, el conveni haurà de passar ara per l’aprovació del ple municipal. Segons va apuntar el regidor d’Esports, Juan Fernández, present també a l’assemblea, la previsió és aprovar-lo en el ple del mes de març, on també es donaria llum verd als plecs administratius per a la licitació de la subhasta pública dels terrenys de l’avinguda de Navarra, que ha de servir per finançar el projecte del nou estadi. Tant Fernández com el president del Badalona, Miguel Ángel Sánchez, van  mostrar-se convençuts que l’aprovació del ple serà “un tràmit”, perquè ja hi ha hagut converses amb totes les forces polítiques del consistori i totes han mostrat la seva predisposició a recolzar la iniciativa. I com a prova d’aquesta sintonia, la presència en l’assemblea del president del grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó, i de la regidora del PSC Teresa González.

   

  "Més d'un pretendent". El procés de subhasta pública i l’adjudicació dels terrenys de l’avinguda de Navarra al nou comprador ha d’estar tancada abans que acabi el 2014.  A finals d’aquesta temporada el CF Badalona marxarà del camp del Centenari, per poder fer efectiva aquesta subhasta, que segons el regidor Juan Fernández ja té “més d’un pretendent”. “No ens tiraríem a la piscina sense aigua i és bastant remot que la subhasta quedi deserta”, va afegir Fernández, que està convençut que s’aconseguiran els 6,5 milions d’euros que hi ha pressupostats pel nou estadi municipal. Un nou estadi que tindrà una capacitat d’entrada per a 4.800 espectadors, però que en una segona fase es podria ampliar. Les obres han de començar al primer trimestre del 2015 i tenen una duració prevista de 25 mesos.

  El nou conveni contempla que el Badalona es traslladarà per a la temporada vinent al camp de Montigalà, que en un futur s’acabarà convertint en una veritable ciutat esportiva, amb el futur nou estadi al costat i un altre camp de futbol 7 que s’afegirà al que ja existeix actualment. El CF Badalona gaudirà de l’ús preferent de la instal·lació i dels espais no esportius (Bar, centre social, oficines) durant 30 anys, i l’entitat rebrà també una subvenció anual de 100.000 euros per a la promoció del futbol base. El club quedarà exempt de pagar taxes per aquest ús i l’Ajuntament també es farà càrrec del manteniment ordinari de les instal·lacions i de les despeses de personal i subministraments.

  Per adequar l’actual camp de Montigalà, l’Ajuntament destinarà un milió d’euros per fer-hi obres de millora. Es faran treballs d’adequació del subsòl, s’hi col·locarà la gespa que hi ha actualment al camp del Centenari, s’instal·larà una graderia, es reforçarà el perímetre de la instal·lació, es reformaran els vestidors, el bar i el gimnàs i també es faran millores a la il·luminació. Aquest milió d’euros havia d’anar destinat d’entrada a fer reformes al camp de Morera, que en el conveni del 2005 ja va passar a mans del CF Badalona com una de les contraprestacions per la venda del patrimoni per part del club escapulat a l'Ajuntament. Un milió que encara estava pendent de liquidació i que ara servirà per adequar la que serà la nova llar del CF Badalona.