Humiliats (96-65)

  0
  MOR-JOV (26).jpg

  01/05/2016 –  Daltabaix majúscul del FIATC Joventut a la pista del MoraBanc Andorra en l’enèsima demostració de fragilitat col·lectiva de l’equip.

   

  En una competició de màxim nivell com la Lliga Endesa, perdre un partit fora de casa pot convertir-se en quelcom habitual per un equip de perfil mitjà com la Penya. Rebre una pallissa històrica com l’encaixada pel FIATC Joventut al Principat d’Andorra, però, no és admissible.

   

  El bloc de Salva Maldonado continua en plena caiguda lliure i el més preocupant és que la sensació general indica que les coses difícilment milloraran massa.

   

  Una de les característiques que havia marcat a la Penya dels últims anys era la seva capacitat d’agafar-se als partits; de competir i d’exhaurir totes les seves vides. En aquesta segona volta, això s’ha perdut, ja que cada vegada que el FIATC Joventut es troba en una situació complicada el grup no està sabent com reaccionar.

   

  A la pista del MoraBanc, el conjunt verd-i-negre estaria dins de l’encontre fins al descans. Les aportacions exteriors de Mallet i Vidal i la bona tasca executada per Miralles dins de la pintura mantindrien la Penya per davant (22-23), tot i que l’Andorra podria anotar massa fàcil en accions de continuació a partir de bloqueig directe.

   

  Durant el segon parcial, la figura de Shermadini entraria en erupció. El pivot anotaria 11 dels 19 punts sumats pel MoraBanc, jugant un rol decisiu perquè l’equip de Joan Peñarroya pogués arribar al descans amb la iniciativa (41-38).

   

  El pas pels vestidors seria el pròleg de la catàstrofe que protagonitzaria el FIATC Joventut al llarg de la segona meitat del partit. Sobre el parquet del Poliesportiu d’Andorra només hi hauria un equip, el de casa, i la Penya abaixaria els braços després de rebre el primer cop en la línia de flotació.

   

  Els 55 punts encaixats pel bloc verd-i-negre durant el tercer (65-53) i l’últim quart (96-65) destrossarien la defensa badalonina. El FIATC Joventut perdria la seva identitat de lluita i es dedicaria a observar com tots els jugadors del MoraBanc Andorra, inclús els vinculats, completaven un recital ofensiu al Principat.

   

  Ni el recurs de la zona 2-3 provat per Maldonado podria evitar que la Penya encaixés una derrota humiliant. El MoraBanc (121) doblaria la valoració del FIATC (61).

   

  Les reaccions

   

  Mallet: “No sé què està passant. Ara mateix és una situació molt difícil. Això no és la Penya. Perdre d’aquesta manera és vergonyós”.

   

  Abalde: “Estem molt fotuts. Vull demanar disculpes a tots els aficionats que s’han desplaçat a Andorra. Imagino com es deuen sentir després de venir aquí per veure’ns perdre de 30 punts. Tots els jugadors hem de fer un pas més. Jo el primer. Avui, amb la baixa d’en Brandon, hauria d’haver aportat molt més”.

   

  Llovet: “La segona part ha estat un desastre. El nostre encert ha estat nul i l’Andorra ho ha començat a anotar tot. Cadascú ha intentat arreglar la situació per la seva banda i això no pot ser”.

   

  Salva Maldonado: “L’equip perd la identitat a mesura que avança el partit. Quan les coses no funcionen hi ha una mica de desconnexió. No estem tenint el cap preparat per afrontar els moments complicats. A mi no m’agrada l’expressió ‘abaixar els braços’, però és cert que la moral de l’equip és baixa. En els moments de dificultat se’ns veuen les vergonyes. El responsable de l’equip sóc jo i durant els partits no estic trobant la fórmula”.

   

  Jordi Villacampa (a través de Twitter): “Difícil de defensar a un equip que abaixa els braços i té actitud dolenta. El primer responsable sóc jo. Demano disculpes als aficionats”.

   

  Fitxa tècnica:

  MoraBanc Andorra (96): Schreiner (9), H.Schreiner (-), Stojanovski (7), Gomes (12), Bogdanovic (13), Shermadini (26), Pino (2), Navarro (12), Jones (4), Holt (2), Niang (4) i Clark (5).

  FIATC Joventut (65): Sàbat (5), Vidal (9), Llovet (5), Miralles (10), Suton (4), Rakovic (-), Ventura (3), Abalde (9), Drame (3), Paul (16), Nogués (3), Sans (-) i Mallet (14).

  Parcials: 22-23 / 19-15 / 24-15 / 31-12

  Rebots: Gomes (9) / Suton (7)

  Assistències: Navarro (10) / Mallet i Vidal (3)

  Incidències: partit corresponent a la 30ª jornada de la Lliga Endesa, disputat al Poliesportiu Municipal d’Andorra davant 4.414 espectadors.