ICV-EUiA demana una auditoria per destapar quina part del deute municipal és il·legítim

  0

  15/05/2013 – Els ecosocialistes creuen que s'ha de seguir "beneficiant la banca privada", a qui el govern central va donar diners públics, i a qui, ara, s'han de tornar uns "elevats interessos".

  El deute municipal ha passat del 94.406.000 d’euros el 2011 a 137.484.000 d’euros el 2012. En un any, la ciutat ha incrementat el seu deute en més de 40 milions d’euros i les reaccions i crítiques de l’oposició davant la notícia no s’han fet esperar. El grup municipal d’ICV-EUiA, que titlla la gestió del PP d’imprudent, reclama “una auditoria transparent, que determini quina part d’aquest deute són interessos bancaris acumulats al llarg dels anys, i permeti la participació ciutadana en el seguiment, control i conclusions del deute il·legítim”.

   

  Els ecosocialistes asseguren que ja van denunciar en el seu dia al Ple municipal “la trampa de seguir beneficiant la banca privada amb el pla d’ajut del govern central per pagar a proveïdors”. “El govern central va donar diners públics a la banca privada, i aquesta n’ha cedit després a les administracions públiques cobrant elevats interessos. En el cas de Badalona són 35 milions d’euros públics que, enlloc de donar-se directament als ajuntaments, venen a través de la banca privada”, explica la coalició.

   

   “Cal acabar ja amb el negoci del deute que fan els culpables de la crisi. Aquests són els mateixos que desnonen a les famílies badalonines de casa seva, i segueixen fent negoci amb els interessos que cobren a l’Ajuntament. Cal auditar el deute i denunciar els interessos bancaris il·legítims”, manifesta el Regidor d’ICV-EUiA Àlex Mañas.