ICV no formaria part d’un govern amb Falcó però sí donaria suport a la moció de censura

  0
  45
  IMG_4431.JPG

  23/03/2013 – Els verds esclareixen que mantenen el seu suport a la moció, però que si CiU vol a Falcó com a tinent d'alcalde, no entraran al govern; EUiA es desmarca del "veto" i crida a no proposar "condicions impossibles".

  Després del remombori d’ahir a la tarda, ICV Badalona ha esclarit que no donen per trencades les negociacions i que continuen oferint els seus vots per aprovar la moció de censura i donar estabilitat a un possible govern alternatiu amb Ferran Falcó (CiU) com a tinent d’alcalde, encara que sense formar-ne part.

  ICV també s’ha volgut defensar davant les crítiques que s’han produït en les darreres hores i ha explicat que la condició d’un executiu sense imputats “se li va expressar al secretari d’organització convergent, Josep Rull, i al mateix Ferran Falcó el passat dilluns dia 18 de març, en una reunió bilateral entre ICV i CDC, a la seu nacional convergent”.  

  ICV considera que si Ferran Falcó ja va renunciar a liderar el govern, també pot renunciar a ser primer tinent d’alcalde i seguir com a regidor. En aquest sentit, Carles Sagués ha expressat que "si CiU valorava a l’edil Mercè Rius com a possible alcaldessa, també la pot proposar com a primera tinent d'alcalde, i així, facilitar l'acord".  

   

  EUiA de Badalona, per la seva part, s’ha desmarcat aquest mateix matí de la posició d'ICV de “vetar” la presència de Falcó en el possible govern alternatiu de la ciutat.

  Els companys de coalició entenen “com un greu error polític que, a última hora i per sorpresa, es plantegin exclusions personals que malmeten els continguts d'un pacte polític que era pràcticament assolit, entre PSC, CiU, EUiA i ICV”. Aquesta decisió, diuen, “pot portar paradoxalment a que un imputat per xenofòbia i incitació a l'odi racial segueixi governant la ciutat”.

  EUiA fa “una crida a tots els partits, i en particular a ICV, a recompondre la negociació del pacte sense condicions impossibles”.