Imaginació al servei de la il·lusió

    0
    43
    CvKF69PW8AAMgzB.jpg

    21/10/2016 – Diversos equips de la Unificació Llefià van planificar sessions d’entrenament al riu Besòs, mentre el seu camp es trobava inoperatiu a causa de l’esllavissada soferta el passat dissabte.

     

    En japonès, la paraula ‘crisi’ està composada pels caràcters ‘perill’ i ‘oportunitat’. Aquests dos conceptes conformen una suma semàntica que, a priori, podria semblar incongruent, però que acaba sent completament veraç.

     

    Amb el tancament del seu camp a causa de l’esllavissada ocorreguda el passat dissabte, alguns entrenadors del futbol base de la Unificació Llefià van posar l’enginy al servei de la crisi viscuda per tal d’assegurar la diversió i els entrenaments dels jugadors de l’entitat.

     

    Dimecres, dos benjamins i una plantilla aleví canviarien el cautxú del Municipal de Llefià per la gespa natural del Parc Fluvial del Besòs, escenari que acolliria una divertida i alternativa sessió d’entrenament.  

     

    “Considero que els nens no tenen cap culpa en tot això que ha passat. Ells només s’han de dedicar a fer allò que més els agrada: jugar a futbol. Com a club, la nostra obligació és buscar solucions, veient que l’Ajuntament no feia res”, relatava Alberto Cayero, entrenador del Benjamí ‘A’ de la Unificació.

     

    La seva plantilla va ser una de les tres que es va desplaçar a peu des del camp fins al riu Besòs per tal d’exercitar-se. “No és la primera vegada que hi anem. Sempre que hi hem estat, els nens s’ho han passat bé i per això vaig pensar que podríem repetir aquesta setmana”, destacava Cayero.

     

    Segons el tècnic, “els jugadors van estar molt feliços”, ja que “els encanta entrenar a l’aire lliure i jugar sobre gespa natural”. Igual que la resta de companys desplaçats al Parc Fluvial, l’Alberto va intentar aprofitar la novetat per motivar els jugadors. “Tot allò que sigui diferent els crida l’atenció, així que l’entrenament va anar bé”, assegurava.

     

    Com és lògic, entrenar cada dia al riu no és una opció vàlida, sobretot pel transport de tot el material necessari. Tot i així, l’experiència va ser positiva. “Una situació que era un problema es va poder transformar en una oportunitat de fer coses noves. Evidentment, entrenar al riu cada dia no és la millor opció, però sí que és una bona forma de complementar la setmana”, valorava Cayero, tècnic del Benjamí ‘A’ del Llefià.

     

    Com que l’experiment va sortir bé, si el temps ho permet avui hi tornarà a haver jugadors de la Unificació corrent i xutant al costat del Besòs.

     

    El camp es reobre parcialment

     

    Després de quedar clausurat des de dissabte passat, ahir les instal·lacions del Municipal de Llefià tornarien a obrir les seves portes per tal d’acollir els entrenaments dels 30 equips que té Unificació entre l’escola, el planter i la primera plantilla. El camp, però, només es pot utilitzar de forma parcial, ja que s’ha creat un perímetre de seguretat allà on es va donar el despreniment de terres.

     

    “No hi va haver cap problema. Tothom està molt conscienciat. Des del club vam donar als entrenadors unes pautes a seguir per garantir la seguretat”, destacava Jordi Souto, director tècnic de l’entitat.

     

    Un cop avaluats els danys causats per l’esllavissada, des de l’Ajuntament s’ordenaria la col·locació d’una doble tanca de seguretat per protegir la zona i evitar-hi l’accés per part de qualsevol persona.

     

    En els pròxims dies s’hauran d’iniciar les obres de neteja del talús i de construcció d’una nova tanca de seguretat. En una tercera fase d’obres es preveuen executar els treballs que permetin donar la solució definitiva a tot el terreny.

     

    L’organització del Llefià

     

    Amb l’objectiu d’assolir el major grau de normalitat possible, des de la Unificació Llefià s’està intentant treballant perquè tots els jugadors i jugadores de l’entitat puguin tornar a estar centrats en fer esport sense cap inconvenient.

     

    “Durant els entrenaments del futbol base sempre hi ha una persona del club vigilant la zona, perquè cap jugador hi entri a buscar una pilota”, exposava Jordi Souto.

     

    Ahir, en la jornada de reobertura de la instal·lació, només sis dels vuit equips de futbol set es van poder exercitar, ja que el club “està intentant ser raonable i no posar al camp a més nens dels que ara mateix hi caben”.

     

    Pel que fa a les plantilles de futbol onze, aquestes hauran de marxar durant un dia a la setmana a entrenar a un altre camp de Badalona. Quan van conèixer la problemàtica patida al Municipal de Llefià, clubs com el Lloreda, el Pere Gol i el Pomar van posar les seves instal·lacions a disposició sense cap cost.

     

    Aquesta proposta de col·laboració s’ha fet efectiva, ja que hi haurà equips de la Unificació que entrenaran algun cop a la setmana i jugaran com a locals als camps del Pomar i el Pere Gol.

     

    El Llefià, però, tampoc pot “fer miracles” per quadrar tots els horaris. “Algun equip de futbol set que sempre entrenava tres dies a la setmana passarà a fer-ho cada quinze dies. Una setmana tres sessions i la següent només dues”, relatava Souto. A més, pel que fa als partits de futbol set, aquests no es podran disputar al Municipal de forma simultània, ja que caldrà celebrar-los tots seguits en un mateix camp.

     

    En principi, segons van comunicar els tècnics de l’Ajuntament a la junta directiva, en 15 o 20 dies s’intentarà que el Municipal de Llefià pugui tornar a la normalitat total. La idea del club és jugar els partits que s’han hagut d’ajornar el cap de setmana del 3 i 4 de desembre.