Incertesa i dubtes al voltant de la dimissió del regidor Javi López

  0
  CgP0ClRW8AQgnfB.jpg

  29/04/2016 – Hores després d'un anunci de dimissió contrariat, ni el propi regidor ni Guanyem deixen clar quin és el futur de Javi López.

  Guanyem Badalona ha anunciat aquest divendres a primera hora la dimissió “per motius personals” del regidor d’Espais Públics, Javi López, que les úniques explicacions que ha posat sobre la taula han estat a través de Twitter, de moment, i no pas clarificadores.

   

  “La informació que circula no és correcta. Donaré les explicacions en el seu degut moment, després d consultar els òrgans pertinents”, ha firmat al seu canal de microblogging. El comentari arribava una estona després de desmentir la seva dimissió en un tuit que posteriorment ha esborrat: “No he dimitit a l’Ajuntament de Badalona. Això és el que li agradaria a alguns/nes. @GuanyemBDN”, deia una hora després de l’anunci de la seva renúncia.

   

  Dimecres, López va presentar la seva voluntat de dimissió personalment a l’alcaldessa Dolors Sabater, que aquest mateix dijous va signar el decret per desviar les competències de via pública cap a la regidoria d’Urbanisme i l’edil Oriol Lladó. Aquest mateix matí de divendres, de fet, el republicà hauria assumit les responsabilitats i hauria estat presentat com a responsable del departament, en detriment de Javi López, que avui ja no era membre oficial del govern.

   

  Fins ara, aquesta és tota la informació que s’ha fet pública, però resten dubtes oberts, i no poc importants. Els tuits del ja exedil deixen un forat d’incertesa que ni ell mateix ni cap membre del govern o de Guanyem ha sortit a desvetllar. Continua el silenci, hores després. Un silenci que es podria trencar en les properes hores des de la plataforma política, que haurà de posicionar-se i donar explicacions.

   

  L’única certesa és que ja no seria responsable de govern, segons el decret signat per l’alcaldessa, encara que Javi López s’hagués retractat de la seva dimissió en el darrer sospir, com comenten algunes fonts. En qualsevol cas, queda per veure si confirma de forma inequívoca la seva renúncia com a regidor, i el proper de la llista de Guanyem, Francesc Duran, passa a ocupar el seu lloc.

   

  De no ser així i, en cas que volgués continuar sent representant al Ple, s’hauria de veure si segueix o no com a edil de Guanyem, un encreuament que podria alterar l’actual configuració de l’Ajuntament. En un hipotètic escenari en el que decidís escindir-se del grup municipal, el govern perdria un regidor.