29
    belmonte.JPG

30/10/2012

Mentre l'UBSA es va exhibir a casa anotant 98 punts, el Santa Coloma va tornar a tirar d'ofici per deixar el l'Arenys en 44.
    El Natzaret va tenir problemes d'anotació, 67, que li van valdre la derrota a El Masnou, i el Montgat va caure a casa contra el Mollet de Pascal, que va arribar als 34 punts.

A Sant Adrià, els locals van haver de necessitar una pròrroga i anotar 98 punts per endur-se la primera victòria en un final igualat (98 a 92) contra el Mataró.
    Els de Xavi Castillo van dominar el partit amb un joc fluid en el que destacaven Crespo i Sotomayor, els millors del partit amb 17 i 18 punts respectivament.
    El Mataró va oferir més comoditats de les previstes, i després de marxar al vestidor 11 amunt (45 a 34) arribava la màxima adrianenca des del 6,25 (57 a 42).
    A partir d'aquell moment, desconexió de l'UBSA que va dilapidar la renda abans d'acabar el quart (65 a 66) degut a una defensa molt tova.
    Els locals van aturar el cop i van forçar una prorroga a la que el Mataró no hauria d'haver arribat mai, i que va acabar pagant per l'encert i saber fer de Crespo, Sotomayor i Robles.

També es va endur la victòria el Santa Coloma, però amb un guió molt diferent al de Sant Adrià, guanyant a l'Arenys per 62 a 44.
    Repetint la tònica dels últims partits, els de Cristian Bañuelos, que segueixen amb una plantilla de 9 jugadors i no tenen previst cap fitxatge a curt termini, van deixar sentenciat el partit abans dels últims minuts.
    Hi va ajudar que l'Arenys no va tenir el dia i es va quedar en un trist 29% en tirs de camp. La llacuna més gran va ser al segon quart, en que els del maresme es van quedar en només 4 punts mentre el Santa Coloma ho aprofitava per marxar 18 amunt a la mitja part (35 a 17).
    A la represa, els de César Saura van intentar arreglar el desgavell amb una zona i van escurçar la diferència fins els 12, però sense encert en atac, i amb un Berenguer excels que va tornar a agafar les rendes ofensives (27 punts), el triomf es va quedar a Santa Coloma i els assistents no van patir pel triomf.

El Montgat va relliscar a casa contra el Mollet B per 71 a 79 en un partit que va tenir un clar protagonista. L'exjugador de la comarca, Francesc Pascal, es va enfilar fins els 34 punts i va ser determinant des del primer fins l'últim quart.
    Pascal ha trobat a Mollet la confiança absoluta del seu entrenador i dels companys per liderar un projecte molt anotador. Tant va ser la incidència, que el Montgat, que havia tornat a sortir molt fort com en les últimes jornades (+12), va perdre l'avantatge abans d'acabar el quart (18 a 18) i va marxar 11 avall a la mitja part (31 a 42).
    Amb un bàsquet senzill, de bloqueig i continuació, Pascal massacrava als de Bassas, que veien com Rubén Morales marxava a la banqueta amb problemes de faltes i Masllorens assecava Pedro Cuesta.
    A la represa, coincidint amb el descans de Pascal, els montgatins van reduir el desavantatge per col·locar-se a 1 punt al minut 29, però novament Pascal des del tir lliure i a l'inici de l'últim quart van acabar amb les opcions dels locals.

A Masnou el Natzaret es va veure superat pel joc dels locals, que empesos per l'afició, es van endur el partit per 77 a 67. Els de Vidal Sabaté van competir un primer quart elèctric en el que amb una pressió desajustada van deixar fer massa cistelles fàcils al Masnou.
    Tot i això, el fet diferencial va ser el tàndem Albert Riera-Marcos Morales. Els exjugadors de la comarca aporten una dosi d'experiència necessària a aquest equip i amb ells a pista, i l'encert de Marc Valls, els maresmencs van agafar el primer avantatge (28 a 21) que es va fer gran des del rebot ofensiu abans de la mitja part (36 a 27).
    A la represa, amb més voluntat de córrer però també cometent més errors i amb una defensa zonal amb esquerdes, el Natzaret va haver d'esperar dos espurnes de Monton i Jérez per rebaixar la diferència (50 a 44).
    A partir d'aquell moment els badalonins, abanderats per Balsells, van fer un joc amb més cor que cap que els va fer estar a 4 punts (63 a 59), però novament Morales i Riera donaven aire a El Masnou que es posava 8 amunt.
    Amb la lesió de Jérez, el Natzaret no va poder-hi fer més i encara no coneix la victòria a domicili.