El Museu prorroga l’exposició sobre el 900 anys de l’Església de Santa Maria

  0

  30/10/2012 – L'interès que ha provocat la mostra ha portat al Museu de Badalona a la decisió de prorrogar-la fins el 18 de novembre.

  El Museu de Badalona ha decidit prorrogar fins al diumenge 18 de novembre l’exposició Santa Maria de Badalona 900è aniversari,a causa de l’interès que aquesta mostra està provocant entre els ciutadans. L’exposició és una de les activitats que s’han organitzat per commemorar els 900 anys de la consagració del temple.

   

  Entre els elements més destacats de l’exposició hi ha el pergamí escrit fa 900 anys en què es documenta el moment de la consagració del temple romànic de Santa Maria de Badalona i qui eren les persones que hi intervingueren. També s’exposen imatges tridimensionals en realitat augmentada que mostren quin era l’aspecte de l’església en època medieval. En aquells moments, Badalona era un petit poble que es reduïa al nucli de Dalt de la Vila i a algunes masies disperses pel terme municipal.

   

  La mostra repassa tots els temples cristians del territori de Badalona anteriors a l’església romànica i en mostra els testimonis conservats com són els fragments d’un sarcòfag paleocristià; un cancell del temple dels segles VI-VII, que va ser reaprofitat al segle X; i una pica d’aigua de beneir, també del segle X.

   

  Una altra peça remarcable és una clau de volta d’època gòtica que dona testimoni d’alguna de les reformes més importants de l’església consagrada l’any 1112, de la qual es commemora el 900è aniversari.