Joan Rodríguez: “Qualsevol empresa voldria tenir els valors del FIATC Joventut implícits en la seva marca”

  0
  42
  DSC_0082 copia.JPG

  25/06/2015 – Analitzem el pas endavant que ha fet la Penya per tal d’aconseguir nous acords de patrocini que millorin la qualitat de vida de l’entitat.

   

  El director de màrqueting del FIATC Joventut va aterrar al club el gener del 2015 per sumar-se a un equip de treball que intenta nodrir de recursos la parcel·la esportiva de l’entitat.

   

  Després d’un curs exitós en tots els sentits, Joan Rodríguez fa balanç de la temporada i dibuixa les estratègies de màrqueting que la Penya seguirà per tal de continuar ampliant el ventall d’acords de patrocini del club.

   

  “El resultat esportiu implica facilitat a l’hora de fer màrqueting i fer accions comercials. És més fàcil parlar amb els patrocinadors quan l’equip guanya. Apareixes més als mitjans i la visió dels aficionats és molt més positiva”, reconeixia Joan Rodríguez, tot recordant el moment de la seva arribada al FIATC Joventut.

   

  El primer equip estava completant una primera volta de somni, demostrant en gran mesura un nivell competitiu que s’ha mantingut fins al final. Els bons resultats esportius obtinguts fan ser optimistes de cara a una primera onada de campanya d’abonats que ja està en marxa.

   

  “El lema és ‘Tu, més que mai’ i el logotip de la campanya és un jugador que acosta la pilota als seguidors. D’alguna manera, volem que l’afició surti a jugar i que senti que el club la necessita”, relatava Joan Rodríguez.

   

  El director de màrqueting del FIATC Joventut assegura que el club mirarà de “fomentar un tracte més diari amb el patrocinador” per acabar de trencar amb el model de “patrocini passiu” instaurat dins del món de l’esport espanyol fins al 2007.

   

  “Abans, qui patrocinava no activava i qui rebia els diners es fregava les mans. Quan la crisi esclata, aquests recursos destinats a patrocini passen de ser una inversió a ser una despesa i això no pot ser”, deixava clar Rodríguez.

   

  Precisament, per evitar aquesta situació, de cara a la pròxima temporada el FIATC Joventut posarà en marxa un nou pla de màrqueting “destinat a activar”. “Volem que el patrocinador vegi un retorn, ja sigui per consum o per altres vies. A banda d’un retorn d’imatge, hem d’intentar que els espònsors millorin els seus resultats comercials amb nosaltres”, argumentava Joan Rodríguez a aquest diari. En aquest sentit, la Penya començarà a treballar amb el teixit de petits comerços de Badalona.

   

  “Seguirem promovent les accions de venda amb els patrocinadors que ens adquireixin paquets d’entrades per un partit, però no fa falta que ens comprin sempre 500 entrades. Potser amb 50, 40 o 30 ja n’hi ha prou. Començarem a fomentar que totes les petites empreses que ho vulguin es puguin activar gràcies al FIATC Joventut”, deixava clar el director de màrqueting del club verd-i-negre.

   

  Valors de referència pel món de l’empresa

   

  Tot i no poder lluitar amb els millors clubs d’Europa a nivell esportiu, la naturalesa del FIATC Joventut d’alguna manera facilita la captació de recursos a més petita escala.

   

  “La Penya fomenta els valors de l’esforç, del treball, de l’equip i de la formació. Aquests valors, traslladats al món empresarial, són fàcils d’entendre i de voler comprar. A qualsevol empresa li agradaria tenir els valors del FIATC Joventut implícits en la seva marca”, assegurava Joan Rodríguez.

   

  És per això que la Penya “mai renunciarà als seus valors formatius”, ja que tant des del punt de vista esportiu com d’imatge de marca, aquests acaben sent “el seu actiu diferencial”.

   

  Per tal de millorar els canals de transmissió de tot allò que simbolitza ser del FIATC Joventut, el club es troba immers en un procés de canvi. S’ha dissenyat una nova plana web, a partir del pròxim setembre es posarà a disposició de tota la massa social una nova botiga on-line i es continuaran establint “vincles de comunicació activa” a través de les xarxes socials de l’entitat.

   

  “El primer pas és la nova plana web, però a partir d’aquí s’aniran veient més canvis dins del màrqueting digital”, declarava Joan Rodríguez. En menys d’un any, el club ha guanyat més de 4.000 seguidors a Twitter i més de 1.500 likes a Facebook.