Jordi Arqué, o quan l’edat no és cap obstacle per jugar

  0
  DiToMZEX0AAx7Fe.jpg

  La paraula jubilació o retirada no apareix al diccionari de Jordi Arqué (Badalona, 1966). De fet, el jugador del Maristes Ademar B no es fixa cap data per penjar la samarreta, ni de bon tros. "El club em va proposar continuar i com em trobo prou bé per seguir jugant no ho vaig dubtar", assegura un jugador que bufarà 52 espelmes en poc menys de dos mesos.

  Arqué va començar a botar una pilota quan tenia 8 anys, allà per la dècada dels 70. El badaloní va cremar bona part dels seus anys de formació en les categories inferiors del CB Sant Josep. La generació del 66' va tancar un històric campionat d'Espanya Infantil a Galícia en quarta posició l'any 1981. L'exACB Eduard Sabater era company seu d'aquella fornada de jugadors.

  Durant pràcticament 40 anys, Arqué s'ha mantingut vinculat al bàsquet i únicament ha hagut d'aturar-se per motius físics una vegada, durant les temporades 2009 i 2013. "Fa cinc temporades vaig rebre la trucada de Maristes i vaig tornar a jugar". El desgast del cartílag va ser el motiu d'aquesta lesió. "Em vaig prendre amb calma la recuperació. Al cap d'un any i mig ja vaig tornar a jugar", afirma el jugador badaloní.

  Tot i superar els 50 anys, la competitivitat segueix intacte i disputa cada matx com un professional. "Sóc un jugador molt competitiu, m'agrada jugar al màxim nivell als partits, i també als entrenaments", assegura un amant de l'esport i del basquetbol.

  Primera, Segona i Tercera Catalana han estat les categories amateurs on ha transitat la seva carrera esportiva. El desaparegut Dosa, el Bufalà, el Tiana, el Sant Andreu Natzaret B i el Maristes Ademar B han estat les cinc samarretes que ha defensat en les darreres temporades. La màxima categoria on ha jugat ha estat Copa Catalunya, quan el Dosa va assolir l'ascens fa 14 campanyes i Arqué superava els 38 anys. "No he tingut cap oferta per jugar a un club de més nivell. Quan estic bé en un equip em quedo allà", assegura amb humilitat.

  D'altra banda, l'absència de caps de setmana durant tant de temps per descansar o gaudir-ne d'aquests d'una altra manera no han estat una necessitat per part del jugador de l'Ademar. "Porto des dels 8 anys jugant al basquetbol i els tinc ocupats per gaudir de l'esport. Quan tens parella sí que demanes algun dissabte o diumenge per desconnectar. Mai m'ho he plantejat. No tinc fills i això també ajuda", reconeix.

  Amb els 52 anys a la cantonada, Jordi Arqué segueix gaudint de l'esport que més estima com el primer dia i va pocs dies va rebre un reconeixement per part de la Federació Catalana de Basquetbol en la categoria de veterans en actiu.