Les bessones Garrote ho tenen clar: “Badalona aposta pel futbol femení i l’objectiu del club és l’ascens a Primera”

  0
  35201_modal.jpg

  Pilar i Núria Garrote (Badalona, 1997) són dues de les futbolistes badalonines amb més renom al futbol nacional. Després de consolidar-se a Primera Divisió amb el RCD Espanyol i formar part de la pedrera del FC Barcelona, les bessones de Lloreda fan un pas enrere per viure una experiència més relaxada al Seagull, deixant a un costat l'exigència i la rutina que comporta jugar a la Liga Iberdrola.

  "És un pas enrere pel que fa a intensitat però baixar un esglaó em vindrà bé per recuperar-me 100% dels meus problemes físics. Arriba una temporada competitiva, igualada i gaudiré molt", relata Pilar Garrrote al Diari de Badalona. Tot i que podria haver continuat a la màxima categoria nacional, competir i defensar l'escut de l'equip de la seva ciutat és una motivació prou agradable per jugar al Seagull. "No tinc cap intenció de sortir de casa i em crida l'atenció el projecte del Seagull. No ho vaig dubtar cap moment. Un dels principals motius és que jo sóc de Badalona. Cada any es vol millorar l'anterior, el Seagull encara no ha aconseguit l'ascens i es treballa perquè sigui l'any", reconeix.

  La bona relació per part de les badalonines amb Jordi Ferrón és un grau afegit perquè hagin decidit formar part del Seagull 2018-2019. "Sempre hem tingut bona relació amb Ferrón i en el seu equip ens reserva aquesta oportunitat. Cada any ho comentàvem amb to irònic i aquesta temporada serà una realitat. És el moment de fer un pas enrere per després tornar a fer un altre endavant", ens descriu Pilar.

  Per la seva banda, i a diferència de Pilar, Núria tenia l'opció de continuar a l'Espanyol un curs més, però quan es va assabentar que Pilar no seguia a l'equip, es va rumiar si continuava o no a Primera. "Hi havia d'altres ofertes de Primera Divisió i no va ser fàcil dir 'no' a l'Espanyol. "Vaig decidir incorporar-me al Seagull perquè el projecte il·lusiona i sabia que allà jugaria 100% amb la meva germana", afirma Núria.

  D'altra banda, Núria també ha prioritzat la família i els estudis, ja que, malauradament, no tothom pot considerar el futbol una professió. "Avui en dia no podem viure del futbol. Entre escollir un equip o l'altre, el factor familiar és important. Quan arribi el dia que puguem viure de l'esport ja ens ho plantejaríem. La meva prioritat ara és la família i els estudis", reconeix la nova jugadora del Seagull.

  "Em plantejo la temporada com un curs més tranquil, prioritzant altres aspectes i a vegades sí que et planteges la pregunta si aquesta és la decisió més encertada. Jo sóc de Badalona i és un any amb un objectiu diferent, que és ascendir a Primera Divisió amb l'equip de la teva ciutat. Badalona ha apostat molt pel futbol femení i no és un obstacle baixar a Segona per intentar pujar a Primera. Aquest any no penso a guanyar la lliga sinó en l'ascens. Aquesta és la meta del club i de les jugadores", trasllada amb optimisme Núria Garrote.