Jordi Gil, un badaloní voluntari ajudant els afectats pel volcà de la Palma

  0
  30
  Jordi Gil va fer les maletes, renunciar a dies de vacances i costejar-se un viatge a Les Canàries per tal d'ajudar els damnificats.
  Jordi Gil va fer les maletes, renunciar a dies de vacances i costejar-se un viatge a Les Canàries per tal d'ajudar els damnificats.

  Avui us expliquem la història protagonitzada per un dels nostres i que ens fa sentir orgullosos. En Jordi Gil és un badaloní membre de l’Agrupació de Defensa Forestal de Sabadell. Veient les destrosses ecològiques i de patrimoni personal ocasionades pel volcà de la Palma, Gil va decidir agafar les maletes, renunciar a dies de vacances personals i costejar-se un viatge a Les Canàries amb diversos companys per tal d’ajudar els damnificats.

  Gil va passar una setmana a finals d’octubre fent tasques de voluntariat, coordinant-se amb les autoritats de la Palma per ajudar els afectats pel volcà. “Ha estat una experiència intensa i única. Veure un volcà en erupció i sentir els terratrèmols que genera és xocant”, explicava al Badalona Matí.

  Acompanyar la gent

  Segurament, el més complicat pel Jordi i la resta de voluntaris catalans desplaçats ha estat acompanyar la gent a les seves llars per recollir mobles, roba i documentació. “Pensar que aquestes persones potser no tornaran mai més a casa seva, colpeix”, assegurava el voluntari de l’Agrupació de Defensa Forestal.

  Gil va estar treballant en zones desallotjades i amb risc de quedar arrasades per la lava. Entre moltes altres coses, la seva feina era fer de suport als afectats que tornaven a casa seva per recollir pertinences importants. “Si la persona ens autoritzava, inclús començàvem a regirar calaixos buscant documentació i coses de valor”, comentava Gil.

  Una altra de les tasques que ha desenvolupat en Jordi a la Palma té a veure amb els animals. Ells han estat els grans oblidats del desastre del volcà. “Hem trobat molts gossos abandonats i els hem dut a protecció civil. També, en moltes cases, hi havia animals com conills o gallines. Hem anat indexant el seu estat i transmetent la informació a les autoritats perquè els puguin rescatar”, relatava el voluntari badaloní.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí