La massa social del Badalona, a la cua de la classificació: 330 socis

  0
  11
  Arxiu Diari de Badalona

  Badalona és la ciutat del basquetbol. Aquesta és una premisa indiscutible. El futbol, però, també hauria de ser un referent en la tercera ciutat de Catalunya. Malauradament, aquesta realitat no correspon amb la d’una localitat amb 220.000 habitants.

  Any rere any, el CF Badalona no acaba d’arrelar a la ciutat. El primer equip ha gaudit de grans temporades no fa gaires anys enrere i la seva massa social s’ha mantingut força congelada.

  Amb 331 socis, l’entitat escapulada es posiciona a la cua de la classificació del grup 3 de Segona RFEF pel que fa a massa social. Ciutats amb menys població tenen més suport que el Badalona. Poblacions amb una oferta esportiva i d’entreteniment reduïda que reforça el vincle amb l’equip del poble.

  Entre els equips que es troben per sota del escapulats únicament trobem el Cerdanyola, amb 300 seguidors fidels. Tot i això, el conjunt de Toni Carillo ha crescut un 100% en socis, passant de 150 a 300. I aquesta xifra segueix pujant: ascens de categoria, projecte ambiciós, posicions capdaventeres…tot plegat suma.

  Europa i Terrassa són els altres dos conjunts que aquest curs han fet el salt de categoria (es mantenen a quarta divisió però els rivals són superiors). L’Europa és el club del grup 3 de Segona que més bona campanya de socis ha fet. Preus inferiors al de la temporada anterior i una afició escapulada molt fidel: 846 socis i gairebé el doble que l’any passat.

  El Terrassa no es queda gens enrere i acumula 620 seguidors. El conjunt egarenc no ha jugat aquest curs a l’Olímpic però això no ha estat un hàndicap per no créixer en massa social.

  El Numancia és el conjunt més històric que competeix en la mateixa lliga que els escapulats. L’entitat de Soria es posiciona al capdavant del grup 3 de Segona RFEF, amb 2.750 seguidors.

  Tarazona, amb 740, Teruel, amb 650, i Andratx, amb 400, també són tres conjunts nouvinguts que superen el Badalona en aquesta classificació i que segueixen incrementant la seva impressió de nous carnets.

  Finalment, tanquem aquest article amb un dels pobles més petits de la lliga. Gens malament la fidelitat que té el Brea, un poble de 1.500 habitants. 500 socis i un creixement del 50% són les xifres en una població sense cap capital de província a menys de 70 quilòmetres de distància.

  Durant les darreres setmanes, el Badalona ha facilitat 900 abonaments per incrementar la seva massa social i convidar les famílies del futbol base escapulat, la Fundació Futbol Badalona, a que recolzin el primer equip de la ciutat.

  *En aquest treball d’investigació queden exempts els filials del RCD Espanyol i la SD Huesca. També hem contactat amb Lleida Esportiu, CD Ibiza IP, SD Ejea, CD Ebro, AE Prat, SD Formentera i Peña Deportiva però no hem tingut resposta.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí