Jordi Martí: “No hem fet propostes per fitxar a cap jugador. Hem de parlar amb Maldonado”

  0
  38
  DSC_0381.JPG

  01/06/2016 – Al director esportiu del FIATC Joventut li espera un estiu mogut i amb molts fronts oberts.

   

  Com ja és tradició en els últims anys, el FIATC Joventut entra ara en una fase de reconstrucció que ha de marcar les bases pel projecte del pròxim curs. Saber si Salva Maldonado vol seguir (té un any amb opció de sortida fins al 15 de juliol) i conèixer quin pressupost es podrà destinar a la primera plantilla són els dos grans assumptes prioritaris que ha d'atendre l'entitat, tot i que no els únics.

   

  “Ha estat una temporada de molts alts i baixos. Les victòries de l'inici ens han permès evitar el patiment, però algunes lesions han impedit que l'equip competís millor en certs moments”, valorava Jordi Martí, director esportiu de la Penya, fent balanç de l'any.

   

  Pensant en el futur, Martí té clar quin ha de ser el pas inicial a executar. “Primer de tot hem de començar a fer el projecte, tenint clar si el Salva vol continuar”, destacava a aquest diari.

   

  Sobre els rumors que situen grans clubs com el València darrere d'Alberto Abalde, el director esportiu verd-i-negre transmet en quin punt es troba la situació. “La clàusula de sortida d'Abalde és de les més altes que hem pogut posar als joves en els últims anys, però pels grans clubs és asequible”, relatava en primera instància. “Volem que l'Alberto jugui aquí l'any vinent. Com a renovat o com a cedit. Tant el club com el jugador hi coincidim”, afegia tot seguit.

   

  En relació a Llovet i Ventura (acaben contracte), Martí els reconeix un valor especial. “Compleixen totalment amb la identitat de la Penya. Això és bàsic per nosaltres, tot i que estan assolint una edat que potser els porta a buscar contractes importants”, exposava el principal responsable esportiu del FIATC Joventut.

   

  Una altra de les qüestions centrals a valorar és quina serà l'estructura de vinculacions que utilitzarà la Penya per fer créixer a tots els jugadors que ja han finalitzat la seva etapa formativa. “Crec que ha arribat el moment de reflexionar”, manifestava un Jordi Martí que espera poder-se adaptar el millor possible a les necessitats dels joves (Agustí Sans, Sergi Costa, Xabi López-Arostegui, Marc Bauzà, Terrence Bieshaar, Óscar Amo, Nenad Dimitrijevic, entre d'altres).

   

  En aquest sentit, l'opció més atractiva seria poder cedir alguns jugadors concrets i amb els altres formar un projecte “a un equip d'EBA amb l'aspiració de pujar a la LEB Plata”. Automàticament, la conversa ens porta cap a la UBSA, equip de Sant Adrià que ha ascendit a EBA. “És evident. Sant Adrià és aquí al costat i ho volem valorar, però s'ha de tenir clara quina és la idea de l'altre club”, comentava Martí.

   

  Per acabar, el director esportiu verd-i-negre voldria desmentir l'acord amb Eyenga, ja que el club “no ha fet cap proposta per fitxar ningú”, i parlaria del pròxim rol de Nogués: “Volem valorar fer-li fitxa al primer equip o que es consolidi en un altre projecte per després tornar amb més força”. Queda tot dit.