Jordi Ortiz i Manel Aljama guanyen els premis literaris Ciutat de Badalona 2015

  0
  97
  premis literaris.jpg

  04/07/2015 – Dimecres al vespre es va celebrar al Teatre Principal la Nit Literària, la cerimònia de lliurament dels premis literaris Ciutat de Badalona 2015.

  Dimecres al vespre es va celebrar al Teatre Principal la Nit Literària, la cerimònia de lliurament dels premis literaris Ciutat de Badalona 2015, en la que es van donar a conèixer els noms dels guanyadors dels premis per l’Ajuntament de Badalona en col·laboració amb la llibreria El Full i les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla de Badalona.

   

  El barceloní Jordi Ortiz i Casas, amb l’obra Oprimits, va ser guardonat amb el XXIV Premi Ciutat de Badalona de Narrativa – XXVIII Premi Països Catalans Solstici d’Estiu i va rebre 2.000 euros, a més de l’edició de l’obra, a càrrec de Viena Edicions. El XVII Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil ha estat per Manel Aljama Garcia, de Sabadell, amb l’obra Futur imperfecte; el premi consisteix en l’edició de l’obra a càrrec d’Edicions Bromera, i un premi en metàl·lic de 1.000 euros.

   

  L’obra Esbós, teoria i poètica de la nou, de Joan Carles González Pujalte, va ser guardonada amb el XV Premi Betúlia de Poesia – Memorial Carme Guasch, 1.000 euros i l’edició, a càrrec de Viena Edicions. Per últim, el VIII Premi de Teatre Breu Inicia’t va anar a parar a mans de Ferran Juanmiquel Pla, de Girona, amb el seu La filla de Chagall. Va ser guardonat amb 1.000 euros, a càrrec d’Amics del Teatre Zorrilla, i l’edició de l’obra per part de l’editorial Pont del Petroli.

   

  La Nit Literària, conduïda per l’actriu badalonina Anna Moliner, ha estat dedicada a commemorar l’Any de les Biblioteques. L’any 1915 la Mancomunitat de Catalunya va encarrerar al doctor Jordi Rubió i Balaguer que posés en marxa els mecanismes necessaris per crear una Xarxa de Biblioteques Populars. La creació l’any 1915 de l’Escola de Bibliotecaris va ser una de les primeres concrecions d’aquest encàrrec, i ara és el motiu simbòlic escollit per designar el 2015 com l’Any de les Biblioteques. La Nit Literària d’enguany s’ha sumat a aquesta commemoració en reconeixement a la importància que les biblioteques públiques han tingut per a la cultura catalana.