Jordi Samipetro organitza “el seu millor campus”

  0
  unnamed.jpg

  29/06/2015 – L’entrenador destaca el gran funcionament que ha tingut l’última edició del campus Belgrado Basketball al Poliesportiu Municipal de l’Espanya Industrial.

   

  “És el millor que he fet mai”. Amb aquestes paraules definia Jordi Sampietro l’experiència viscuda al llarg dels darrers dies amb els 70 jugadors i jugadores que han millorat la seva tècnica individual a les ordres dels tècnics de Belgrado Basketball.

   

  Tot i l’exigència dels entrenaments, en anglès i sempre basats en la metodologia sèrbia impartida a l’Estrella Roja de Belgrad, els campers s’han “comportant de forma excel·lent”.

   

  Segons Jordi Samipetro, la clau principal de l’èxit d’aquesta edició ha estat “el joc que aporten les instal·lacions. Tenir tres pistes ens ha donat moltes possibilitats”.

   

  Branko Karalejic, responsable del treball de tècnica individual de l’acadèmia de l’Estrella Roja, i Nenad Mandic, entrenador ajudant del BC Timisoara i amb experiència a les categories inferiors de l’Estrella, han dirigit l’apartat tècnic del campus.

   

  Com és habitual a Belgrado Basketball, el staff s’ha completat amb una llarga llista d’entrenadors nacionals. En total han estat 13 les persones que han coordinat el campus, aconseguint que “per cada quatre o cinc nens hi hagués un tècnic”.

   

  “Això ens ha permès treballar els detalls i poder controlar molt millor totes les activitats externes que hem realitzat, com la visita a la botiga 24 Segons o l’estada a les Piscines Picornell”, assegurava Jordi Samipetro.

   

  Badalona també ha tingut part de protagonisme en aquesta edició de Belgrado Basketball celebrat a Barcelona. Adrià Monterde i Daniel Samit (FIATC Joventut), Pau Sunol (Sant Josep) i Cesc Busquets (Ademar) han participat al campus.

   

  Però un dels components més interessants d’aquest any ha estat la condició nacional i internacional que ha adquirit Belgrado Basketball. Jugadors d’Ávila, d’Andalusia, de Dinamarca i de Croàcia han pogut gaudir de la seva primera estada a Barcelona en un campus d’aquestes característiques; de millora de la tècnica individual.

   

  Després de tancar l’edició de Barcelona, aquesta setmana Jordi Sampietro torna Belgrad per començar a ‘cuinar’ les estades que jugadors d’arreu faran a la capital de Sèrbia al llarg de l’estiu, tenint l’oportunitat de conviure a l’acadèmia de l’Estrella Roja amb els jugadors locals.

   

  Nous projectes de futur

   

  Amb els campus cada cop més consolidats, Belgrado Basketball ja pensa en noves iniciatives per tal d’ampliar la seva oferta formativa. Jordi Sampietro ens relata en quina nova idea està començant a treballar, pensant en la pròxima Setmana Santa.

   

  “Vull crear una selecció de jugadors de Belgrado Basketball”. Amb aquest anunci, el tècnic posa la primera pedra d’un projecte més que interessant. La selecció Belgrado Basketball no funcionaria com un club normal.

   

  Estaria formada per jugadors cadets i júniors que haurien d’abonar un conjunt de despeses i viatjar a Belgrad per viure durant uns dies a l’acadèmia de l’Estrella Roja. A banda d’entrenar i de millorar la seva tècnica individual, la idea és que la selecció disputi una petita gira de partits contra equips locals. A més, es podrien presenciar duels en directe del primer equip de l’Estrella Roja i conèixer Belgrad.