Juanan Morales: “La plantilla ha complert l’objectiu; nosaltres, com a consell, encara no ho podem dir”

  0
  67
  Juanan Morales.jpg

  08/06/2018 – Acabada la temporada, fem balanç amb el president del Divina Joventut, Juanan Morales.

  08/06/2018 – Acabada la temporada, fem balanç amb el president del Divina Joventut, Juanan Morales. Ha estat un any molt complicat, però l'equip, amb un espectacular final de curs, ha assolit la permanència a la lliga ACB. Tot i això, com explica el president verd-i-negre, la situació econòmica segueix sent complexa i cal seguir treballant per trobar l'estabilitat. 
  Una temporada molt difícil, però amb final espectacular. Quina és la seva sensació, ara mateix?
  – D’alegria, per la salvació de l’equip i el gran final de temporada que hem fet, però alhora també de preocupació, perquè els problemes estructurals que patia el club hi segueixen sent. És evident que el fet de mantenir la categoria i seguir a l’ACB ens ajuda molt a tenir eines per poder solucionar-los, però hem de seguir treballant i en això estem ara mateix. Com vaig dir en la festa de comiat amb els aficionats, la plantilla ha fet la feina i ha complert amb el seu objectiu, però nosaltres, com a consell, encara hi estem treballant i encara no podem dir que els haguem complert.
  – Encara hi ha pagaments pendents a la plantilla i als treballadors. 
  – Si, encara anem endarrerits, uns dos mesos i escaig, i estem lluitant per solucionar-ho el més aviat possible i poder posar-nos al corrent de pagament abans de l’estiu.
  – La situació econòmica, doncs, segueix sent delicada. 
  – Seguim lluitant perquè els famosos ingressos ja compromesos s’acabin desbloquejant. Ens consta que la voluntat és que així sigui, però seguim topant amb els problemes burocràtics que ja hem explicat un munt de vegades. Seguim treballant per solucionar-los i tenim confiança en aconseguir-ho. Com deia abans, el fet de mantenir-nos a l’ACB és un factor molt positiu.  Dins de la dificultat, crec que podem ser raonablement optimismes.
  – Com està el tema de l’aval per la subvenció de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet?
  – És un tema que encara segueix obert. Hi ha molts petits passos i gestions a fer i explicar-ho tot amb detall ens portaria moltes hores i seria molt farragós, però la voluntat de desbloquejar aquest tema existeix i estic segur que ho aconseguirem.
  – La campanya “Jo avalo la Penya” va ser tot un èxit. Caldrà fer servir aquest aval mancomunat?
  – Les cicumstàncies han anat canviant, l’equip ha assolit la salvació i ara ja no estem en risc d’una liquidació immediata de l’entitat, però vull agrair de tot cor l’esforç que ha fet tothom, amb en Carles Sagués al capdavant. Entre socis, simpatitzants, exjugadors, inclús exàrbitres ACB, han aconseguit una cosa realment impressionant. Commou veure tanta gent disposada a ajudar a la Penya i espero que aquest esperit el puguem mantenir.
  – Es pot produir un canvi de govern a la ciutat. El preocupa que pugui afectar de retruc la Penya o pugui fer perillar alguns dels acords, com el patrocini que l’entitat ja està cobrant?
  – No és feina nostra entrar a valorar res sobre el moment polític. Nosaltres hem treballat amb molt bona col·laboració amb el govern municipal actual, cosa que els vull agrair perquè a nivell popular hi ha hagut moments que ha pogut semblar que aquest recolzament no era tan clar, i estic segur que seguirem treballant de la mateixa manera passi el que passi, perquè entenem que la Penya és un tema de ciutat i no de partits. I estic segur que l’actual govern i la resta de grups municipals també ho entenen així.
  – Esportivament l’equip ha festejat més que mai amb el descens. Sembla clar que es van cometre errors.
  – Si durant la temporada has hagut de convocar una junta general d’accionistes plantejant la liquidació de la societat i has estat últim de la lliga durant moltes jornades és evident que no ho has fet bé. Probablement ens vam passar de frenada a l’hora de la confecció de la plantilla, prioritzant solventar el més aviat possible els problemes econòmics. I en l’aspecte institucional, segurament en alguns moments no vam valorar prou bé la dificultat que comportaven molts dels processos que havíem de dur a terme. Ha estat un any molt difícil i és cert que hem comès errors, però també hem tingut encerts. A nivell esportiu, amb en Jordi Martí al capdavant, hem estat capaços de revertir la situació. Va incorporar jugadors que no eren els que segurament el soci i l’aficionat demanaven, però que eren les peces que faltaven perquè l’equip funcionés. I a nivell de directiva i de club crec que malgrat totes les dificultats no hem llançat mai la tovallola. I tampoc no vam entrar en pànic ni vam començar a prendre decisions a la desesperada. Vam mantenir el cap fred i és el que hem de seguir fent, intentant encertar més que aquesta darrera temporada.
  – L’avís, però, ha estat seriós.
  – Si, és cert, i estem mirant d’augmentar la partida per al primer equip per a la temporada que ve, amb l’objectiu, com hem dit sempre, d’envoltar els joves de la casa amb jugadors de major qualitat. Hem de ser conscients, però, que els bons jugadors tenen un preu. Evidentment hi ha jugadors que ens agraden, però tot just estem a principis de juny, la lliga encara no ha acabat i tot està en una fase molt preliminar. 
  – El que ja està lligada és la renovació de Carles Duran. 
  – Sí, va assumir un repte molt complicat, perquè no era gens fàcil agafar l’equip en aquell moment, i ha fet una feina espectacular, complint amb l’escreix l’objectiu pel qual el vam portar.  És un entrenador que coneix perfectament la casa, que coneix la lliga ACB, i la idea que té de cap a on ha d’anar l’equip coincideix amb la d’en Jordi Martí i la del consell. A més, ell ha confiat també amb nosaltres, que serem capaços de construir un projecte sòlid, i vull agrair-li personalment aquesta confiança. Ell sap que el repte és difícil, tant a nivell esportiu com institucional, però l’ha acceptat i estem molt contents.
  – Ara toca donar-li un equip competitiu. 
   – Farem tot el que estigui al nostre abast  per poder tenir l’equip més potent possible de cara a la temporada vinent, però com deia abans encara és molt aviat. Ens agradaria haver de fer els mínims canvis possibles i que es quedessin molts dels jugadors importants que tenim, però sabem que això en el bàsquet actual és molt complicat. 
  – El que si arriba és una fornada molt interessant de joves. Els veurem ja al primer equip o cal tenir paciència? 
  – Cal tenir paciència però alhora també cal exigir-los que assumeixin el repte de començar a competir al màxim nivell després d’haver-ho fet amb els jugadors de la seva edat. Ara els arriba fer el pas més difícil i els hem d’ajudar a fer-lo. Hem de ser capaços de rendibilitzar esportivament per al primer equip el gran talent que generem.