Juanan Morales: “No volem que el que ha passat aquesta temporada sigui flor d’un dia, sinó que vagi establint una tendència”

  0
  96
  Juanan Morales.jpg

  La Penya, amb bona part de la plantilla i l’entrenador amb contracte per al curs vinent, té molts deures fets de cara a la temporada que ve, però encara hi ha incògnites per desvetllar. La probable marxa de dos referents com Laprovittola i Todorovic obliguen a trobar recanvis de garanties (ja ha arribat Alen Omic) i, a més, hi ha el repte de reforçar l’equip pensant en la competició europea. La recerca d’un nou patrocinador és un altre dels temes pendents.

  Hi ha ambició per seguir creixent, però amb prudència. Així ho apunta el president verd-i-negre, Juanan Morales, conscient que la gran temporada que ha fet l’equip també suposa una major exigència de cara al curs vinent. “No és gens fàcil el que hem fet aquest any. Si mires la classificació final de l’ACB hi ha pressupostos molt més importants que el nostre que han quedat per darrere de la Penya. Tenim expectatives altes per a l’any que ve, però des del club hem de ser capaços de fer la pedagogia necessària per explicar que repetir el que hem fet aquesta temporada ja seria un gran èxit”, analitza Morales, que, això sí, té clar que l’objectiu ha de ser trobar l’estabilitat i que la trajectòria de l’equip i del club es consolidi: “No volem que això d’aquest any sigui flor d’un dia, sinó que vagi establint una tendència. Els objectius són ambiciosos però molt difícils d’aconseguir. Hem de veure com acaba la configuració de la plantilla i aleshores veure i definir on ens veiem la temporada que ve”.

  El president del Joventut explica que per afrontar el nou curs el pressupost del primer equip creixerà, sobretot tenint en compte que la Penya disputarà també l’Eurocup: “Si decidíssim jugar una competició europea sense augmentar el recursos per a la plantilla no estaríem fent bé la nostra feina. La competició europea és molt dura, pel que suposa de més esforç físic però també pel que suposa d’absència d’entrenaments. La Penya, enguany, ha jugat molt bé perquè estava molt ben treballada i ha tingut oportunitat d’entrenar molt. Això no serà així la temporada vinent”.

  Juanan Morales no vol parlar de xifres exactes, però té clar, també, que cal seguir tocant de peus a terra en l’aspecte econòmic: “Hi haurà més pressupost, però no serà pas un augment espectacular. És evident que estem en una millor situació econòmica que abans, però això no vol dir que puguem tirar la casa per la finestra. No podem oblidar que el club segueix arrossegant un deute. És cert que ara aquest deute està estructurat i ordenat, però no deixa de ser una motxilla important que incideix en les decisions que haguem d’anar prenent”.

  Canvi de patrocinador
  Un dels aspectes clau en l’apartat econòmic serà l’aportació del nou patrocinador. Divina Seguros, després de tres temporades a la samarreta verd-i-negra, no seguirà. “Per temes interns seus han decidit que no volen seguir, però només puc tenir paraules d’agraïment cap a ells. Ens han recolzat moltíssim en uns moments molt difícils per a l’entitat”, diu Morales, que espera lligar un nou acord ben aviat: “Tenim algunes alternatives damunt la taula, que estan molt avançades, però ara mateix no tenim un patrocinador tancat per al curs vinent”.

  Pel que fa a la plantilla, el president de la Penya és conscient que serà difícil retenir les peces clau i l’arribada del pivot Alen Omic, que ocuparia el lloc de Todorovic, així ho indica: “A mi m’agradaria renovar a tots els jugadors que han estat aquest any a la plantilla, però això sabem que és molt difícil”. Malgrat tot, Morales no descarta res: “Ara s’obre un termini en el qual nosaltres inscriurem els jugadors sobre els que tenim dret de tanteig i veurem com es desenvolupa tot plegat”.

  Nova il·luminació i megafonia a l’Olímpic

  D’altra banda, el club ha posat fil a l’agulla per acabar de dur a terme les diverses millores previstes al pavelló Olímpic. Durant el curs ja es va instal·lar el nou videomarcador electrònic i aquests dies ja s’està portant a terme la substitució de tot el sistema d’il·luminació per un de nou amb tecnologia LED, molt més eficient: “Estem canviant tota la il·luminació del pavelló, no només la de la pista central. De fet, les pistes laterals ja tenen operatiu tot el nou sistema amb tecnologia LED i també algunes dependències dels vestidors. Ara s’estan instal·lant els nous focus de la pista central, un procés que té la seva complexitat, perquè s’han d’orientar i porten tot un sistema digital d’encesa que s’ha de programar i calibrar”, explica Morales, que destaca sobretot que amb la nova il·luminació “l’estalvi energètic serà molt important”.

  A més s’està millorant la megafonia del recinte, amb nous altaveus que envoltaran tot el videomarcador perquè el so arribi molt més nítidament a tots els espectadors. “Seguim treballant per millorar l’experiència de la gent que vingui al pavelló, però tenim els recursos que tenim i mica en mica anirem fent més coses”, conclou el president verd-i-negre.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí