Juli Jiménez: “Si hem de fer el salt de categoria el farem, però l’objectiu és el dia a dia”

  0
  77
  Manel Expósito

  La formació de jugadors el creixement individual de joves talents és la base de la recepta perquè la Minguella 2019 – 2020 comenci a treure el cap a Primera Catalana. Tocant de peus a terra i sense mirar més enllà de la pròxima jornada ha aterrat Juli Jiménez a Casagemes, agafant el relleu de David Martínez a la banqueta blava i acompanyat de Jordi Martí i Álvaro Núñez, els seus homes de confiança al cos tècnic.

  Amb sis victòries – quatre de les quals seguides – en vuit jornades i la defensa de la tercera posició, el primer equip badaloní treu el cap entre les posicions capdavanteres del grup 1

  Abans de començar a parlar de l’etapa actual a la Minguella, de quina manera va tancar Juli Jiménez el seu capítol al Círcol? 

  Va ser una decisió personal per motius laborals. El club necessitava una persona que estigués 100% amb ells i el temps lliure que tenia no arribava per dedicar les hores que necessitava l’equip.

  I una vegada va arribar l’estiu, Minguella va contactar amb tu…

  Tenia clar que després de tants anys entrenant havia de prendre una decisió. Vaig tenir l’oportunitat d’entrenar lluny de casa a nivell professional però amb quasi 50 anys no toca. En un altre moment de la vida doncs potser l’hauria acceptat. Minguella em va trucar perquè volia fer un canvi de projecte i després d’un parell de converses amb en Ramón (coordinador) es va acabar de tancar.

  Va ser molt definit el projecte? Ascens? 

  No. El grup és pràcticament nou i anem partit a partit. L’objectiu inicial és salvar la categoria, generant uns hàbits de treball i a nivell de club, amb aportació del sènior B.

  Observant les darreres temporades, la salvació no és un repte poc ambiciós? 

  Quan arribes a un club i amb un grup nou, no es pot valorar la temporada a llarg termini. Encara estem en procés de fer grup i equip. El temps definirà a final de temporada si estem en aquest context per poder aspirar a Copa Catalunya. A data d’avui estem content amb els resultats i anem de mica en mica.

  La primera incorporació que vau anunciar va ser la de José Luis Lorente.

  És important tenir dues o tres peces amb experiència. Fa temps que ens coneixem i volia un jugador de les seves característiques.

  Quatre victòries seguides i sis en vuit jornades disputades. Es comença a veure cap a quina direcció va l’equip?

  Vaig partit a partit. No serveix de res mirar més enllà de la pròxima jornada. Estem competint molt bé i les circumstàncies d’efectius són les que són. Deixarem passar la primera volta per poder fer la primera valoració. Hem d’intentar ser constants durant tot l’any.

  El bàsquet badaloní ha fet un pas endavant en les darreres temporades. Sense anar gaire lluny, Badalonès i Maristes van assolir l’ascens a EBA el curs anterior. Ha arribat l’hora de la Minguella per tornar a Copa? 

  Sí i no. Hem de tenir molt clar que a Minguella hi ha una vessant molt important: la formació de gent jove que després fa el salt a altres entitats. Com a entrenador tinc l’objectiu que els meus jugadors siguin millor a final de temporada. A diferència d’altres entitats, nosaltres oferim un plus als entrenaments que els nanos ho valoren. Si hem de fer el salt i ens ho hem guanyat, el farem però el repte és assolir els objectius dia a dia.

  Quins són els rivals directes? 

  A priori, Grup Barna i Mataró perquè han baixat de Copa, Claret no és sorpresa perquè té experiència i també Arbúcies i Palamós. Hem de ser constants durant els 26 partits.

  El teu compromís amb la Minguella serà a llarg termini? 

  És un canvi de projecte on esportivament ha estat bé en els darrers anys i agafo la responsabilitat esportiva i de club. Estic molt agraït que els jugadors valorin aquest extra d’entrenament perquè puguin fer un pas endavant en la seva formació i creixement.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí