La 14a Gran Calçotada Popular a La Salut tindrà cita aquest diumenge

  0
  43
  Calçotada La Salut 2013.png

  13/03/2014 – Enguany la festa dels calçots compta amb un gran ventall d’activitats i novetats; destacant la convocatòria d’un concurs de menjar calçots.

  Com és tradició, l’Associació Amics de La Salut organitza la Gran Calçotada Popular a La Salut, que enguany arriba a la 14a edició amb un gran ventall d’activitats i novetats. L’escenari de la festa serà al llarg de tot el carrer de l’Arquitecte Fradera; des del carrer Don Pelai fins al Centre Comercial Màgic Badalona i davant del Centre Cultural l’Escorxador.

   

  Prèviament, aquest dissabte, 15 de març a partir de les 17 hores, es realitzarà una Festa Infantil formada per una Cercavila amb la participació de Kapaoltis de Llefià i una batucada per diversos carrers del barri de La Salut. Però també, al mateix carrer de l’Arquitecte Fradera, els nens i nenes podran gaudir d’una xocolatada i, a la vegada, es podran maquillar i realitzar un taller de grafit.

   

  De cara el diumenge, 16 de març a partir de les 11 hores, s’iniciarà la degustació amb què tots els veïns i veïnes podran menjar calçots acompanyats de salsa, botifarra, pa de pagès i beguda; i rebran un pitet d’obsequi. Mentrestant, s’iniciarà un seguit d’actuacions que animaran la festa i, durant tot el dia, s’instal·larà una exposició de fotografies antigues de La Salut i de Manolo Escobar.

   

  1r Concurs de Menjar Calçots a Badalona

   

  La gran novetat d’enguany és la convocatòria del 1r Concurs de Menjar Calçots a Badalona que l’Associació Amics de La Salut considera que és “un important esdeveniment que dins de la temporada dels Calçots, una tradició molt arrelada a tots el país de Catalunya i, ara i cada vegada més, a Badalona i al seu àmbit d’influència”. El període d'inscripció per participar al concurs va finalitzar el passat 10 de març i compta amb 10 participants d'arreu de Catalunya.

   

  Pel que fa els premis, es lliuraran un per cadascú dels tres primers classificats del concurs, juntament amb un lot de vi ‘Orígens’ (vi de la masia de Can Coll de Canyet); dues ampolles de ‘Cervesa Dimoni Badalona’; un val de menú de calçots per a dues persones al Restaurant Devesa, i un record de participació a la resta de concursants. El guanyador del concurs s’endurà a més una nit per a dues persones a un hotel de la Costa Brava. El segon  finalista, una tablet de 7 pulgades i el tercer, una planxa elèctrica de cuina. Tots tres rebran també un trofeu.