La biblioteca de Canyadó-Casagemes obrirà a finals de gener

  0
  49
  Biblioteca Canyadó 2.JPG

  06/11/2014 – La construcció compta amb un pressupost d’1.145.569,96 euros, a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; tindrà una superfície de gairebé 900 metres quadrats, dividits en dues plantes, sense barreres arquitectòniques.

  La biblioteca de Canyadó-Casagemes, ubicada als baixos de l’edifici d’habitatges situat a l’illa formada pel carrer de la Riera de Canyadó i els carrers d’Eduard Marquina i de Jacinto Benavente, estarà llesta per a principis d’any. Així ho ha confirmat l’alcalde Garcia Albiol aquest dimarts durant una visita a les obres amb altres regidors de govern i el president de CiU, Ferran Falcó, grup amb el que el govern local va pactar la construcció.

   

  La biblioteca de Canyadó-Casagemes tindrà una superfície de gairebé 900 metres quadrats, dividits en dues plantes, sense barreres arquitectòniques. La biblioteca infantil, la sala d’actes i els espais de personal se situaran a la planta baixa, mentre que a la planta primera hi haurà el fons general, les zones de música i imatge, i els espais de formació. L’accés principal es farà des de la plaça ubicada al carrer de Jacinto Benavente.

   

  L’equipament, a més, disposarà d’una sala polivalent de 75 metres quadrats i amb una capacitat per a 80 persones. Aquest espai, que podrà tenir un funcionament independent de la biblioteca, serà apte per acollir conferències, presentacions, projeccions i audicions. Entre els serveis innovadors de què disposarà el nou equipament cal destacar la instal·lació de màquines d’autopréstec de llibres i d’una bústia exterior de retorn. També hi haurà espais de consulta d’Internet i connexió de Wi-Fi lliure a les dues plantes.

   

  La idea, segons l’alcalde Garcia Albiol, és que el nou equipament entri en funcionament a finals de gener, per tal que els estudiants ja el puguin aprofitar durant els exàmens de febrer. La construcció compta amb un pressupost d’1.145.569,96 euros, a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, mentre que la Diputació de Barcelona ha elaborat el programa de treball de la futura biblioteca.

   

  La creació de la nova biblioteca és una de les principals accions en matèria d’infraestructures previstes en el Pla municipal de servei bibliotecari 2011-2015 de la Xarxa de Biblioteques de Badalona.

   

  La biblioteca oferirà servei a una àrea d’influència que comprèn els barris de Casagemes, Canyadó i Manresà, amb uns 10.500 habitants en el moment actual, que es preveu s’incrementin fins als 13.500 a mig termini.

   

  Amb la nova creació, la Xarxa Municipal de Biblioteques s’ampliarà, passant dels cinc equipaments existents a sis. Badalona compta en l’actualitat amb cinc biblioteques públiques: Can Casacuberta, Llefià-Xavier Soto, Sant Roc, Lloreda i Pomar. L’Ajuntament és el titular de totes elles i la gestió la du a terme en conveni amb la Diputació de Barcelona.