La biblioteca de Canyadó s’estrena i obrirà després de Setmana Santa

  0
  25
  biblioteca.jpg

  30/03/2015 –  Aquest dissabte ha estat inaugurada la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté, que oferirà servei als barris de Canyadó, Casagemes i Manresà, amb una població d’uns 10.500 habitants. 

  Després d’anys de reivindicació, planificació i mesos d’obres, aquest dissabte ha estat inaugurada la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté, que oferirà servei als barris de Canyadó, Casagemes i Manresà, amb una població d’uns 10.500 habitants. Es tracta de la sisena biblioteca de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i la seva posada en marxa és una de les principals accions en matèria d’infraestructures prevista en el Pla Municipal del Servei Bibliotecari 2011-2025 de la Xarxa de Biblioteques de Badalona.

   

  La biblioteca disposarà d’un fons total de lliure accés de 15.000 documents i oferirà informació i assessorament, autopréstec, accés gratuït a Internet i ofimàtica, zona Wi-Fi d’accés gratuït, formació en tecnologies de la informació i comunicació, suport a l’autoaprenentatge, visites guiades a la biblioteca, accés a bases de dades, activitats culturals i de foment de la lectura, sala d’estudi i bústia de retorn de documents les 24 hores. Disposa de 28 ordinadors d’ús públic: quatre per a consulta de catàleg, 12 per a ofimàtica i accés a Internet i 12 més a l’aula multimèdia per a diferents cursos i tallers.

   

  La Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté és un servei públic gestionat amb conveni amb la Diputació de Barcelona. Té una superfície de 850 metres quadrats útils dividits en dues plantes, i conté quatre seccions: infantil, adults, audiovisuals i revistes, a més de secció d’acollida i lectura de diaris. Té també una sala d’actes amb capacitat per a unes 80 persones, una sala multimèdia i diferents espais de suport. La construcció ha comptat amb un pressupost d’1.145.569,96 euros, a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

   

  Ubicada al carrer de Jacinto Benavente, 3, ha estat inaugurada aquest dissabte, encara que no obrirà al públic fins al dimarts 7 d’abril, degut a les festes de Setmana Santa.