“La cançó de les Festes de Maig pot ser un element central de la festa”

  0

  Entrevista als creadors de ‘Sense por’, la cançó de les Festes de Maig feta per alumnes del MUBA

  Un any més, l’escola de música MUBA Formació Musical ha fet un preciós regal a Badalona per les Festes de Maig. ‘Sense por’, una nova cançó feta i dedicada a Badalona i, en aquest cas, interpretada per 8 alumnes de l’escola, és la peça que enguany han creat integrants del programa d’Artist Development del centre per celebrar la Festa Major. El tema vol ser un fil conductor per viure unes Festes de Maig sense restriccions, amb seny, però sobretot sense por.

  Com sorgeix la idea de fer la cançó?

  La idea de fer la cançó ve d’anys enrere. El MUBA, durant el confinament, per intentar que la gent pogués participar a les Festes malgrat estar tancats, vam decidir crear una cançó. Va tenir una gran rebuda i l’any passat es va repetir. Enguany, aprofitant que dins del programa d’Artist Development hi ha l’assignatura de ‘Composició’, doncs vam decidir professionalitzar encara més la creació. Ens agradaria que aquest projecte tingués continuïtat i que els alumnes de la MUBA cada vegada hi estiguin més implicats. Els alumnes mai havien tingut l’experiència de composar en grup i ha estat molt enriquidor. S’ho han passat molt bé, posant cadascú el seu punt de vista… Compartir idees, adaptar-se als demés… Sens dubte ha estat una gran experiència.

  Què es vol transmetre amb la lletra?

  La cançó vol transmetre imatge de ciutat i en positiu. Hem volgut plasmar l’essència de les Festes de Maig, aprofitant que hem tornat a tenir una festa major sense restriccions, sense por a compartir vivències. Aquesta era la idea. El videoclip també plasma aquest concepte: recórrer diferents espais emblemàtics de Badalona i dotar de protagonisme als alumnes i al procés de creació de la cançó.

  De moment no l’heu pogut cantar en directe…

  Des del MUBA ho estem intentant. El cert és que ens agradaria que aquest projecte es transformés en un projecte de ciutat. Un element fix de les Festes de Maig. Creiem que això es podria acompanyar amb una actuació en directe, sobretot per premiar l’esforç dels alumnes. Estem treballant per, durant les pròximes setmanes, poder interpretar la cançó. D’una forma natural, estem caminant per intentar equiparar elements com el disseny del Dimoni o del cartell de les Festes amb la cançó. Podria ser una tercera pota molt maca per Badalona.

  En què es basa el programa d’Artist Development?

  Ja feia uns anys que estàvem fent proves pilot i ara ens hi hem tirat de cap. El programa consisteix en agafar uns músics que ja tenen experiència cantant i composant. Són músics amb una base i al MUBA els hi fem l’acompanyament en diferents àmbits perquè acabin integrant-se dins del món professional. Els fem classes de formació musical. Hi ha matèries com composició, cant, interpretació, instrument (piano o guitarra), cant grupal, màrqueting, marca personal, etcètera. Intentem ser molt propers i, alhora, oferir una visió detallada de tots aquells àmbits que engloba el món professional. La idea del programa Artist Development és que tots els seus integrants puguin fer una transició més senzilla cap al professionalisme musical. El tracte al MUBA no és de professor a alumne: és de músic a músic. I això costa de trobar.

  Com s’escullen els alumnes del programa?

  La veritat és que el grup d’enguany té molt talent. Al MUBA vam crear un càsting per escollir els perfils definitius que integrarien el programa. Hi van participar unes 50 persones, de les quals se’n van triar 12. El curs dura dos anys i volem continuar evolucionant de cara a l’any vinent.

  Quins estils tenen els alumnes del programa?

  Hi ha bastanta varietat. El Pop és el fil conductor, i l’Indie també. A vegades a les escoles es cau en l’error de fer sonar igual a tothom. I aquí cadascú té una visió molt personal. Cada alumne agafa les eines que té i les utilitza com vol.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí