La Colla Micaco protagonitza la seva millor actuació durant unes Festes de Maig

  0
  17170720843_fc1bec8ba3_k.jpg

  19/05/2015 – Els Castellers de Badalona han clos aquest diumenge la seva participació a unes Festes de Maig carregades d'èxits; diumenge van descarregar el 7de7, un 4de7 amb agulla i un 3de7 amb agulla.

  Els Castellers de Badalona han clos aquest diumenge la seva participació a unes Festes de Maig carregades d'èxits pels micacos. Si a la Nit de Sant Anastasi van aconseguir descarregar un 3de7 que no portaven a aquesta cita des del 2003 i a la Passada del Sant tornaven a aconseguir per segon any el Pilar de 4 caminat pujant les escales de Santa Maria, aquest diumenge els micacos han signat la seva millor actuació a unes Festes de Maig.

   

  La jornada va començar amb les tradicionals matinades castelleres, que van sortir de l'escola Gitanjali, on han estat els Castellers de Mallorca, i que van recórrer els barris del Centre, Coll i Pujol i el Raval fins al local micaco. D'allà va partir la cercavila fins a la plaça de la Vila, on es va entregar la camisa al casteller honorífic d’enguany, l'actor badaloní Lluís Marco, que es va mostrar emocionat i molt agraït del reconeixement.

   

  Ja a l’actuació, la colla local va comença amb el tradicional Pilar de 4 caminat que  van portar fins el bell mig de la plaça. La primera estructura va ser el 4de7 amb agulla, un castell que havien aconseguit descarregar en dues ocasions aquesta temporada i que, tot i alguns problemes de mides a terços, van poder descarregar novament sense ensurts. En segona ronda arribava un dels principals reptes de la jornada, el 7de7, un castell que els de la camisa micaco ja havien descarregat en tres ocasions, però mai abans del mes de novembre. La construcció va pujar diumenge lenta però segura fins a la primera aleta, quan l'enxaneta ha hagut d'esperar-se a que es col·loqués l'acotxador del tres. La duració del castell va començar a passar factura i va donat pas a una descarregada treballada, però que els micacos van aconseguir finalitzar.

   

  El tercer castell escollit va ser el 3de7 amb agulla, que havien descarregat només un cop aquesta temporada, a Vilanova. Aquesta vegada el castell va tenir moments d'emoció amb alguns sotracs, però que la colla va saber controlar amb expertesa. Per arrodonir la diada, els badalonins van descarregar de manera pràcticament impecable dos Pilars de 5 simultanis, una combinació que no assolien des del 2003.