Un regidor del govern del PP declararà com a acusat per una possible violació de domicili

  0
  54
  jurado.JPG

  18/05/2015 – El 3r tinent d’alcalde i regidor de Seguretat i Convivència, Miguel Jurado, serà jutjat el proper 2 de juny a migdia “en qualitat d’acusat” pel cas de la Hermandad Rociera La Esperanza.

  El 3r tinent d’alcalde i regidor de Seguretat i Convivència, Miguel Jurado, serà jutjat el proper 2 de juny a migdia “en qualitat d’acusat” per un presumpte delicte de violació de domicili de persona júridica a finals de juliol de l’any 2012. Així ho ha comunicat avui mateix la defensa de la Hermandad Rociera Andaluza Virgen del Rocío La Esperanza, part denunciant que va portar l’edil del PP davant la Justícia al·legant que aquest havia accedit de forma il·legal al local que l’entitat tenia al carrer Sagrada Família, al barri de Llefià.

   

  L’estiu de 2012, el regidor del PP va accedir a la seu de la hermandad amb un equip municipal i intenció de buidar-la, atès que volien reallotjar l’associació a un altre equipament i alliberar l’esmentat local, del qual l’Ajuntament pagava el lloguer. En no tenir ordre judicial, però, va explicar llavors l’advocat dels demandants, Cristóbal Barea, Jurado va haver de rectificar, “tornar a deixar els estris que havia agafat” i precintar el local. El govern, no obstant, va argumentar que tenia la titularitat del lloguer, que podia accedir-hi quan vulgués i que si aquell dia no va buidar el local va ser per la desmesurada quantitat d’objectes, “fins i tot tanques d’obra”, que hi havia dins. L’executiu va esclarir que havia avisat de forma oficial a la hermandad que havia de deixar l’espai per traslladar-se a un de municipal a Lloreda; els representants de La Esperanza, en canvi, van assegurar que no se’ls hi havia ofert cap alternativa. L’Ajuntament, per la seva part, també va presentar una querella contra l’entitat rociera per ocupació il·legal del local.

   

  El cas va començar als jutjats a principis de 2013, quan el propi Miguel Jurado va declarar a la seu judicial de Badalona com a qualitat d’imputat. També van declarar altres persones com a testimonis, com ara l’exregidor ‘popular’ David Gómez i responsables de la Guàrdia Urbana presents el dia de l’entrada al local. Llavors, el fiscal, tot i posicionar-se del costat demandant inicialment, es va desdir i va afirmar que no hi havia delicte. Arribats a aquest punt, la hermandad i el seu advocat van portar el cas a Barcelona, que sí va veure indicis com per a obrir el procés oral. El proper 2 de juny, doncs, Jurado tornarà a declarar, aquest cop com a acusat i al Jutjat Penal de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia.

   

  L'acusació particular demana quatre anys de presó,  12 anys d'inhabilitació especial per a càrrec públic, multa de 30 euros per dia durant 12 mesos, més de 10.000€, i 300.000 euros per danys i perjudicis morals i contra la llibertat religiosa, a abonar subsidiàriament per l'Ajuntament de Badalona.

   

  Fonts municipals mantenen que el que va fer el regidor Miguel Jurado era vetllar pels interessos de l’Ajuntament, en tant que la idea era traslladar l’entitat a un local municipal per estalviar 15.000 euros anuals de lloguer. Assenyalen, a més, que el fiscal ha indicat en dues ocasions que no hi ha delicte i, per tot plegat, des del govern local es mostren molt confiats i tranquils pel que fa al judici.