La Comissió Europea guardona Badalona com a ciutat referència en envelliment actiu

  0
  8be95f0d-c85e-4d6f-a0c5-1a970560e0ce.jpg

  22/07/2016 – L’organització sanitària municipal Badalona Serveis Assistencials va ser l’encarregada d’impulsar la candidatura de la ciutat per a l’obtenció d’aquesta distinció.

  Badalona ha obtingut el reconeixement de la Comissió Europea com a lloc de referència (Reference site) en matèria d’innovació en envelliment actiu i saludable. L’organització sanitària municipal Badalona Serveis Assistencials va ser l’encarregada d’impulsar la candidatura de la ciutat per a l’obtenció d’aquesta distinció, vinculada al programa Associació Europea per a la Innovació sobre un Envelliment Actiu i Saludable.

   

  La setmana passada es va fer pública la relació dels 74 guardonats, en què es troba Badalona amb una valoració de dues estrelles sobre una puntuació màxima de quatre. L’acte de lliurament dels reconeixements es durà a terme al desembre a Brussel·les en el marc de la segona Cimera Europea sobre Envelliment Actiu i Saludable

   

  Els Reference sites han demostrat que disposen d’estratègies integrals per avançar en la innovació per a l’envelliment actiu i saludable en base a un model que inclou la implicació de nombrosos agents: les autoritats del territori (regional o local), el sector sanitari i d’atenció social, el món acadèmic, la societat civil i la indústria. A Badalona, aquests pilars se sustenten sobre empreses i institucions com les societats municipals, TUSGSAL, la UOC, l'Escola Pau Gargallo o diferents entitats vinculades amb la gent gran, entre d'altres.

   

  El projecte per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania “Badalona, cap a una ciutat saludable”, els consells de salut -òrgans de participació ciutadana vinculats a les àrees bàsiques de salut gestionades per BSA- i els projectes de telemedicina amb finançament de la Comissió Europea en què participa l’organització sanitària municipal són alguns dels elements que recollia la proposta.