La compra dels ‘walkies’ de Guàrdia Urbana es farà finalment a través d’un negociat

  0
  54
  pareja_1.jpg

  13/09/2017 – Un nou defecte en el procés de licitació retardarà unes setmanes més l'adjudicació.

  La compra de nous transmissors per a la Guàrdia Urbana entra en un tercer capítol que suposarà afegir una mica més de retard a l'arribada dels aparells. Tot i que la licitació va ser llançada a finals de maig, un “error material” en el plec de clàusules va obligar a congelar el concurs durant el mes de juliol.

   

  El procés es va poder reprendre dies després, un cop subsanat el problema, i es van obrir les pliques. Amb les ofertes a la mà, però, hi ha hagut un nou problema. De les dues empreses que s'hi han presentat, una ha quedat fora per qüestions de requisits, segons fonts municipals, i la segona ha aportat la documentació amb un defecte administratiu que invalida la oferta, tot i ser de baixa rellevància.

   

  Arribats a aquest punt, des del govern s'ha decidit optar per la figura del negociat amb les dues empreses, per tal d'agilitzar la contractació. Un negociat que s'iniciarà aquesta mateixa setmana, i que podria enllestit en un mes, aproximadament. Un cop adjudicat el contracte, l'empresa guanyadora disposarà d'unes cinc setmanes per entregar el material.

   

  Els nous 'walkies' suposaran un salt tecnològic respecte dels hi ha al cos a dia d'avui. I és que, entre d'altres elements, incorporaran geolocalització i altres prestacions innovadores, com ara 'bluetooth'. El contracte, que tindrà una durada de quatre anys, fins al 2020, inclourà una formació bàsica sobre l'ús dels nous aparells per als agents. Seran aproximadament uns 120 dispositius.
   
   

  La inversió màxima serà de 280.000 euros amb IVA, i la compra inclourà terminals portàtils, fixes i mòbils, a més del 'software', la programació i configuració del sistema. També s'ha previst el manteniment dels quatre anys, a 8.000 euros anuals. El contracte preveu que el licitador disposi d'un stock fixe sempre del 5% de la comanda perquè, en cas de reparacions, els dispositius es reposin ràpidament perquè no hi hagi manca de 'walkies'.