La comunitat educativa de Montigalà presenta esmenes als pressupostos de la Generalitat

  0
  DSCF0003.JPG

  06/02/2015 –  El col·lectiu es van reunir amb diputats d'ERC i del PSC aprofitant la sessió plenària que se celebrava al Parlament; també s'han trobat amb CiU i ICV-EUiA.

  La Plataforma en Defensa de la Zona Educativa de Montigalà (ZEM) ha presentat aquest dimecres la seva esmena als Pressupostos de la Generalitat que es tramiten al Parlament de Catalunya. Representants de les 14 entitats educatives i veïnals que formen el col·lectiu es van reunir amb diputats d'ERC i del PSC aprofitant la sessió plenària que se celebrava al Parlament per reiterar la necessitat i la importància de l’entrada als pressupostos de l'Escola Montigalà i l'Institut Ventura Gassol. Aquestes entrevistes són la continuació dels contactes mantinguts amb el diputat de CiU Ferran Falcó i d’ICV-EUiA Joan Mena els dies anteriors.

   

  Les comunitats educatives mantenen que els 4,5 milions són un pas endavant però subratllen que no és suficient per finançar tot el nou institut i que margina de forma injusta i arbitrària l'Escola Montigalà, tot i que hi ha informes que demostren la seva consolidació i atractiu per a Montigalà i els barris propers. Per això, la Plataforma ZEM va reclamar als partits que s'aprofiti el mes que falta per l'aprovació dels Pressupostos per buscar una solució global, clara i ferma per a l'escola i l'institut. Si es mantenen els dos projectes tal com estan, caldrien 11,5 milions.

  Desenes de persones de la Plataforma van desafiar el fred i la pluja dimecres per participar a la plantada groga davant el Parlament a Barcelona. Els nens i nenes van escriure i dibuixar dues cartes gegants adreçades a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per reclamar "una escola nova", "un institut gran", "una biblioteca", "un pati amb més pistes", que van ser registrades al Parlament.