La comunitat educativa es mou contra la possible supressió de grups de P3

  0
  tancament P3.jpg

  26/02/2015 – Ensenyament programa reduir una línia de P3 a les escoles Rafael Alberti i Pere de Tera de Llefià i al Pau Picasso de Lloreda.

  S’apropa el període de matriculacions escolars i, amb ell, la possible supressió d’alguns grups a diferents centres de la ciutat i les conseqüents mobilitzacions de la comunitat educativa per intentar evitar-ho. L’any passat, les escoles Pau Picasso, Pere de Tera i Baldiri Reixac van protagonitzar aquesta ‘batalla’ i només una d’elles, el Baldiri, va acabar sortint mal parada. Sembla, però, que les dues escoles que finalment es van lliurar el curs passat hauran de tornar a fer-se fortes, juntament amb el Rafael Alberti, per no perdre una línia. Aquest dimarts a la tarda, a la plaça de la Vila, es va poder veure la primera manifestació.

   

  La comunitat educativa badalonina assegura que Ensenyament pretén tancar aules de P3 dels centres Rafael Alberti i Pere de Tera, a Llefià, i Pau Picasso, a Lloreda. El claustre d’escoles públiques ha manifestat el seu rebuig davant d’aquesta possible reducció i consideren que “sortir només amb una línia limita la matrícula” i l’elecció dels pares. Tanmateix, demanen que es tinguin en compte “les necessitats socials i econòmiques de la zona” afectada i que es mantinguin un mínim de dues línies per evitar ràtios elevades.

   

  Des d’Ensenyament confirmen que s’ha programat la supressió d’aquest tres grups, però que s’ha fet en base a la demografia de les zones en qüestió i prèvia programació amb l’Ajuntament i les escoles. En qualsevol cas, apunten, són les primeres informacions que surten en base a les previsions i poden continuar havent-hi novetats.

   

  Augment a altres zones de la ciutat

   

  D’altra banda, explica FAMPAs Badalona, està previst obrir dues noves línies, una al Planas i Casals i una altra a l’Artur Martorell, aquesta darrera de forma permanent; totes dues situades a la zona d’influència de les noves escoles Les Ciències i Lola Anglada. A més, es pronostica un augment de grups als instituts La Llauna, Eugeni d’Ors, La Pineda i pot ser al Pau Casals, degut a l’allau d’estudiants que arriben a l’ESO. Tot plegat, diu la plataforma educativa, “evidencia la manca de previsió o de voluntat a l’hora d’adequar l’oferta”.

   

  Des de la regidoria d’Educació expliquen que les previsions podran variar en funció del nivell d’inscripcions, i que si la demanda és superior a l’oferta de places vacants de qualsevol centre, l’Ajuntament sempre estarà al costat de la reclamació de la comunitat educativa.