La Comunitat Sikh commemora el naixement del fundador del Sikhisme

  0
  IMG_2154.JPG

  23/11/2015 – Amb una processó pels carrers de la ciutat per donar a conèixer la seva religió als veïns de la ciutat.

  Aquest diumenge els carrers dels barris de La Salut i Can Clarís han gaudit de la vuitena edició la processó del naixement de Guru Nanak Dev Ji, organitzada per la Comunitat Sikh; una comunitat religiosa de l'Índia integrada a la nostra ciutat. La processó, on han participat veïns de totes les edats, sortia del lloc de culte de la comunitat, situada al carrer de Ramón Llull, fins a arribar a la plaça Joan Miró; el punt de trobada on es va dur a terme l'acte central amb un berenar comunitari amb els plats típics de l'Índia, però també va haver-hi moment d'una xerrada per explicar el perquè d'aquesta celebració, el naixement del Guru Nanak Dev Ji i de la mateixa religió, el Sikhisme.

   

  Tot seguit, la processó va continuar passejant pels carrers de la ciutat fins a la plaça del Centenari del turó d'en Caritg, per finalitzar la festa un dinar de germanor entre tots els assistents.

   

  A més, un dels objectius d'aquesta processó és "donar coneixement als nostres veïns sobre el sikhisme, ja que la confonen amb altres religions i ens han portat molts problemes", ha destacat el portaveu de la comunitat, Gagan Dep Singh.

   

  Sikhisme

  Sikhisme és una de les religions més joves del món, destacada com la cinquena religió del món amb més de 23 milions de fidels a tot el món. Va ser fundada l'any 1469 per Guru Nanak Dev Ji, qui va predicar un missatge de germanor universal, devoció a un únic déu i una vida de rectitud en una Índia submergida en tensions interreligioses, el fanatisme, la hipocresia religiosa i les supersticions. Una religió basada en el Siri Guru Granth Sahib, un llibre sagrat considerat com la màxima autoritat espiritual.  A més, els sikhs són vegetarians (no mengen ous, carn ni peix) per respecte a la llibertat i a la vida dels éssers vius; no es tallen el pèl per respecte a la naturalesa; porten un turbant com a símbol d'identitat, i duen el mateix cognom per eliminar el nivell de castes que existeix a l'Índia.

   

  Comunitat Sikh

  La Comunitat Sikh és un lloc de trobada on es practica l'hospitalitat i tenen les portes obertes a tothom, independentment de la seva condició o religió. També practiquen meritació als matins i tardes de cada dia, destacant el diumenge que és un dia de trobada. D'altra banda, realitzen dinars per a les persones més necessitades.