La continuïtat del Patronat de la Música perilla per la manca de recursos

  0
  30
  conservatori.JPG

  14/09/2012 – Mentre la Generalitat no liquidi el seu deute, l'Ajuntament diu no poder fer front al pagament dels salaris dels 88 treballadors del Conservatori i l'Escola de Música, que encara no han ingressat el mes d'agost.

  A finals de la setmana passada, el Partit Socialista publicava a través de Twitter, primer, i mitjançant una nota de premsa oficial, després, que els treballadors del Conservatori Professional de Música i de les escoles de música de Badalona havien deixat de cobrar les seves nòmines. Al llarg de la setmana s’han anat coneixent els detalls, i és que el Patronat de la Música municipal es troba en un estat econòmic molt delicat.

   

  El pressupost destinat a aquest servei, que ha anat decreixent els últims cursos per la pèssima conjuntura econòmica i enguany no arriba als 3 milions d’euros, resulta de la suma d’aportacions de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Badalona i de les quotes que paguen els alumnes. A hores d’ara, el govern català ha d’ingressar encara uns 200.000 euros corresponents al curs 2010-2011 i no ha concretat les quantitats que destinarà al curs que va finalitzar el passat juny ni al que tot just comença aquest setembre.

   

  Atenint-se a aquestes condicions, i mentre la Generalitat no doni una resposta, l’equip de govern local assegura no poder fer front al manteniment salarial dels 88 treballadors, entre professors i personal administratiu, que conformen el patronat. El regidor d’Educació, Juan Fernández, afirmà dimecres que des de l’Ajuntament s’està pressionant tot el possible l’executiu d’Artur Mas i esperen obtenir una solució en els propers dies.

   

  Al conservatori i l’escola de música, a on el dia a dia continua de cara al inici de les classes el proper dimecres, la sensació entre el professorat és “d’angoixa i incertesa”, però, a la força, també de “paciència”, compte amb resignació Marta Garcia, del comitè d’empresa: “Som treballadors municipals, igual que la resta, però l’Ajuntament ha decidit que a nosaltres no ens paga”. La posició del comitè ha estat de prudència, pel moment, ja que esperen un gir en la situació, però avui hi ha convocada una assemblea per decidir cap a on anirà la seva actuació si els impagaments es perllonguen.

   

  A més dels treballadors, l’altre col·lectiu d’afectats directes són els alumnes. Més de 800 nens i nenes que ja han abonat les quotes i que enceten el curs musical la setmana vinent. En aquest sentit, professors i membres del centre no entenen com el govern municipal no fa res més i deixa penjant d’un fil la continuïtat i el prestigi d’un conservatori del qual cada any surten un 84% dels alumnes cap a centres superiors de música.