L’Audiència de Barcelona reobre la causa contra Albiol pels pamflets racistes

  0
  58
  IMG_2502.JPG

  14/09/2012 – L'alcalde badaloní haurà d'anar a judici, tot i que no veu "justa" la sentència, de la qual prefereix no opinar per "prudència".

  L’Audiència de Barcelona ha reobert el procés judicial contra l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per repartir pamflets, l’abril del 2010, que assenyalaven als gitanos romanesos com la causa de la delinqüència de la ciutat. L’Audiència ha acceptat el recurs presentat per SOS Racisme, la Fiscalia i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya, tot i que aquesta última es va retirar al juny, i haurà d’anar a judici.

   

  El batlle ‘popular’ assegura que no veu “just” l’aute dictat i que no dirà el que pensa de la sentència per “prudència”. Ahir, Albiol destacà que no veu coherent que la decisió es vegi recolzada per una associació, la de gitanos, que va signar la ‘pau’ amb ell a principis d’estiu. Garcia Albiol va voler puntualitzar que anirà a judici per dir “que determinats individus són els que provoquen els problemes a alguns barris”. Tot i que acata la decisió presa per la justícia, indica que no farà “un pas enrere” i continuarà lluitant contra la “inseguretat”.

   

  “Quan una nacionalitat que conforma el 0,3% de la població d’aquesta ciutat protagonitza el 25% de les detencions per delinqüència, hi ha un problema; però ara sembla que no es pot dir la veritat perquè es considera dany a la dignitat”, va argumentar, en referència als gitanos romanesos. “Em preocupo per la dignitat de la gent treballadora, sigui quina sigui la seva nacionalitat. La dels delinqüents m’és igual”, va concloure l’alcalde badaloní.