La costa de Badalona acull el Campionat d’Europa de Motonàutica

  0
  5a811328-32e2-429c-8ca5-a6640cde9786.jpg

  27/05/2016 -Hi participaran embarcacions amb més de 400 cavalls i es podrà seguir a bord del Quetx Ciutat de Badalona.

  El port de Badalona es convertirà aquest cap de setmana en la seu del Campionat d’Europa de Motonàutica, en la modalitat d’Endurance Class B per a quatre categories diferents: Promotion, Boat Production, S2 y S1. Aquesta modalitat agrupa embarcacions derivades de la construcció en sèrie de no més de vuit metres d’eslora.

   

  Per tal de donar cabuda a tota classe de vehicles ràpids, el reglament preveu la propulsió amb un o dos motors foraborda o interiors. Les categories, això sí, s’estableixen en funció de la potencia instal·lada, de manera que poden resultar guanyadores embarcacions de diferents nivells. La classe Promotion, per exemple, està reservada per embarcacions amb no més de 150 cavalls, mentre que els participants a la S1 poden superar fàcilment els 400 cavalls.

   

  Aquesta és la tercera ocasió que se celebra una competició d’aquestes característiques a Badalona, després dels campionats del món de 2012 i 2014. Els millors escenaris, segons la pròpia organització, són el dic del port i la plataforma final del Pont del Petroli.

   

  Estan programades dues mànigues amb un recorregut d’entre 35 i 50 milles per a cadascuna: una el dissabte a la tarda i una altra el diumenge durant el matí. Abans se celebraran entrenaments al mar.

   

  La cursa es podrà seguir des del Quetx

   

  El Quetx Ciutat de Badalona, d’altra banda, ha programat dues sortides el dissabte 28 per tal de poder viure les carreres des del mar. Es poden realitzar les reserves a través del web del port: www.marinabadalona-sa.es.