La Cremada del Dimoni podria canviar d’ubicació enguany

  0
  dimoni.jpg

  24/11/2012 – L'entrada en vigor d'una nova normativa de seguretat podria provocar que l'espectacle pirotècnic abandoni el seu emplaçament habitual.

  Televisió de Badalona va informar fa escassos dies de la possibilitat que la propera Cremada del Dimoni es faci en una altra ubicació. El 2010 es va aprovar un nou reglament sobre aquest tipus d’esdeveniments pirotècnics que exigeix una distància mínima de 100 metres entre l’espectacle i les persones i habitatges més propers; després de la tramitació de la norma es va obrir un període de cadència de tres anys per poder aplicar-la i adaptar, en cada cas, les festes per respectar-la. No obstant, sembla que el reglament no és tant estricte com això, ja que les dimensions dels focs artificials fan variar la distància mínima de seguretat.

   

  Aquesta normativa s’hauria de començar a imposar aquest 2013 i el regidor de Seguretat, Miguel Jurado, va comentar a TV Badalona que el govern municipal estudia dues mesures: instal·lar una plataforma aquàtica a la platja, uns metres endins del mar, a on cremar el clàssic dimoni, i reubicar la tradició festiva a una altra platja de la ciutat. Després d’aquelles declaracions, però, l’Ajuntament no ha volgut donar cap versió oficial perquè s'han de plantejar i estudiar els diferents fronts oberts, fins i tot el de continuar fent la cremada al mateix lloc de sempre.