La Cremada s’imposa a la pluja i la Dimonieta Rebel sucumbeix a les flames

  0
  50
  Dimonieta retocada.jpg

  12/05/2016 – Un dia més tard del que marca la tradició, la figura de la Dimonieta ha cremat aquest dimecres a la nit entre els millors temes de la història del cine.

   

  En aquest cas, a la segona va la vençuda. No ha estat fàcil i han calgut dues nits, però la Dimonieta Rebel ha acabat envoltada de flames aquest dimecres passades les 22 hores. Milers de badalonins i badalonines s’han apropat a la Rambla i els carrers adjacents del centre per gaudir del piromusical que no va poder ser celebrat dimarts, durant la Nit de Sant Anastasi, per motius meteorològics.

   

  El temps sí ha respectat la celebració més arrelada i la segona més multitudinària de la ciutat aquest dimecres, dia del patró de la ciutat. Grans temes de la història del cine, com ara les bandes sonores de Star Wars, Indiana Jones, El Padrino o Toy Story, entre moltes altres, han posat ritme a l’espectacle de llum i color que ha il·luminat el cel durant una bona estona.

   

  Per què dimecres, i no el cap de setmana?

   

  Després del moment de la suspensió, dimarts enmig de la pluja, i de l’anunci de l’ajornament al dimecres, moltes veus van protestar: dijous, els nens i nenes, aquells que més gaudeixen dels focs artificials, sí havien d’anar a escola, i les 10 de la nit és un pèl tard, pot ser. D’altra banda, i posats a deixar-ho per a un altre dia, per què no el cap de setmana, quan la conciliació familiar a nivell d’escola i treball pot ser més àmplia?

   

  Un cop instal·lada, la pirotècnia, que ja va suportar dimarts durant la tarda un bon xàfec, no pot aguantar més de dos dies; un, depenent les circumstàncies, que en aquest cas no han estat les millors. Aquest era un dels principals motius pels quals era impossible traslladar la Cremada a divendres o dissabte.

   

  El fet de mantenir la celebració a les 22 hores, d’altra banda, és doble, segons explicava l’Ajuntament aquest dimecres en un comunicat no gaire matiner: a quarts de deu del vespre finalitzava la passada de Sant Anastasi de la Confraria, en la que participen habitualment les colles de cultura popular i tradicional. Respectant el piromusical a les 22h, s’evitava cap contraprogramació i, d’altra banda, es garantia la foscor necessària perquè el castell de focs lluís com toca.

   

  Després de polèmiques i obstacles, la ciutadania ha pogut gaudir aquest dimecres a la nit de la celebració predilecta de la ciutat, i només quedar debatre si ha o no ha agradat…i fins l’any vinent.