La cultura popular de les Festes de Maig, projectada a la Fabra i Coats de Barcelona

  0
  Foto 10-5-15 20 02 32.jpg

  21/01/2016 – La festa major badalonina forma part d'una exposició sobre el patrimoni immaterial de Barcelona.

  La cultura popular badalonina vinculada amb les Festes de Maig estarà representada a ‘SOM Cultura Popular. Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona’, l’exposició que es podrà visitar a l’espai Sant Andreu – Fabra i Coats de la capital catalana, des d’aquest dijous 21 al diumenge 24 de gener. El projecte ‘Encén la metxa!’, la proposta cultural que té com a objectiu donar a conèixer els elements festius que participen a les Festes de Maig i que s’articula en un seguit d’activitats que culminen amb la Cremada del Dimoni, serà la bandera badalonina a la mostra durant tot el cap de setmana.

   

  ‘Encén la metxa’ va néixer a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Badalona l’any 2013 amb la col·laboració de la COENBACU i la Colla de Geganters de Badalona per donar a conèixer la cultura popular badalonina arreu de la ciutat. A la mostra ‘SOM Cultura Popular’, s’explicaran diferents elements d’aquesta iniciativa, com ara els premis de disseny dels dimonis; els jocs de preguntes sobre les Festes de Maig; les millors imatges del projecte i, com no podia ser d’una altra manera, un audiovisual sobre la Nit de Sant Anastasi i la Cremada del Dimoni.

   

  L’exposició ‘SOM Cultura Popular’ està organitzada pel Servei de Cultura Popular i el Museu Etnològic de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.