La Cultural s’emporta el primer derbi de l’any (72-80)

0
    26
    DSC_0144 copia.JPG

19/09/2016 – Les concessions en el rebot provoquen la derrota del Sant Andreu de Natzaret a Ausiàs March.

El passat cap de setmana, la temporada de bàsquet 2016-2017 quedaria inaugurada a la ciutat de Badalona amb diferents duels de categoria masculina. Un dels més interessants seria el derbi protagonitzat pel Sant Andreu de Natzaret i la Cultural, al grup VI de la Tercera Catalana.

A Ausiàs March, el Natzaret inaugurava l’etapa de Xavi Duatis com a tècnic del sènior, estrena que no podria tenir un bon inici. Els blaus necessitarien tres minuts per anotar la seva primera cistella i es veurien sorpresos pels pivots rivals (19-20). Els interiors de la Cultural dominarien la pintura i les segones opcions, fent patir al Natzaret per tal de mantenir-se enganxat en el marcador (35-46).

A la represa, una defensa zonal sumada a una antiesportiva xiulada al bloc visitant retallaria el marge de l’AEE (47-51). Per acabar de reactivar les opcions del Sant Andreu, Sergi Pérez anotaria dos triples consecutius que encara ajustarien més el marcador (57-59).

El Natzaret arribaria a capgirar la situació amb el 61 a 59, però els problemes derivats de l’escàs control del rebot deixarien els de Xavi Duatis sense opcions de vèncer (72-80). Després de començar la lliga guanyant, la Cultural ja pensa en triomfar en el derbi que dissabte jugarà a Pomar contra el sènior ‘B’ de la Minguella (18h). El Sant Andreu, per la seva part, haurà de visitar el pavelló del Boet Mataró 1 (19:30h).

Finals oposats

També al grup VI de la Tercera Catalana, la UB Llefià i el Fincas Vázquez ABB debutarien en competició oficial el passat cap de setmana. L’equip de Miguel Blanco ofegaria el Canet amb una gran defensa, malgrat mostrar-se irregular en algunes fases del partit.

El Llefià s’enduria el primer (13-15) i el segon quart (28-33) de forma ajustada i podria obrir diferències més significatives en el tercer (38-48). Tot i errar 11 tirs lliures, els badalonins exhibirien més qualitat que el Canet (54-68). El debut amb victòria els reforça pel partit que el dia 24 (17:45h) jugaran a casa davant el Vilassar de Mar.

Pel que fa al Fincas Vázquez ABB, els deixebles de José Maria Jiménez veurien com, després de remar durant molts minuts, l’AE Boet Mataró 1 els derrotava en el darrer sospir. L’ABB aniria a remolc al final de cada quart (16-24, 37-40 i 38-49), però arribaria a l’última possessió per davant en el marcador. Una cistella sobre la botzina del Boet deixaria els badalonins sense premi (72-73). Diumenge vinent (19:30h) a la pista del Círcol ‘B’, tocarà buscar el primer bon resultat del curs.

Dos de tres a Primera Catalana

Per altra banda, ascendint fins al grup II de la Primera Catalana, comprovem que tres clubs de la ciutat també van inaugurar la lliga 2016-2017 durant l’últim cap de setmana. Dos d’ells, el Círcol Cotonifici i l’Ademar, guanyarien els seus partits, mentre que l’AE Minguella cauria derrotada a casa.

A Malgrat, el Círcol de Víctor Carrasco se sobreposaria a tots els problemes de lesions soferts al llarg de la pretemporada. Els blaus podrien jugar amb un bon ritme de circulació, obrint diferències a partir del descans (27-38). Al tercer quart les rendes encara serien més àmplies (42-58), deixant l’encontre vist per sentència (56-70). Diumenge vinent, el Cotonifici intentarà allargar la bona línia derrotant el Salt a la Plana (17:45h).

Precisament al popular pavelló del centre de la ciutat, els Maristes Ademar també obririen el curs amb bones sensacions. La plantilla de Lluís Garcia passaria per sobre del CB Quart des de bon començament (26-11), arribant a gaudir d’una màxima diferència de 27 punts a mitjans del tercer període (58-31). Al principi, el joc interior i les transicions serien les protagonistes del joc vermell, tot i que amb el pas dels minuts la fluïdesa aniria desapareixent (83-66). El pròxim rival de l’Ademar serà el filial de la UBSA, diumenge 25 a Sant Adrià (16h).

Per acabar, l’AE Minguella no podria viure un debut positiu a la Primera Catalana. L’equip de David Martín veuria com el seu gran inici de partit (7-0) quedava tallat per la bona reacció del CEB Girona (21-22). Els visitants sabrien anul·lar la proposta de joc ràpid dels de Casagemes (33-41) i assolirien una diferència definitiva al tercer quart (45-60) que ja no seria recuperada pels locals (66-79). Dissabte, a les 18, la Minguella gaudirà d’una nova oportunitat a la pista del Cabrera.