La Cultural s’endú el derbi de les urgències (75 a 69)

11.JPG

06/05/2014
    Els de Sergi Garcia van anar sempre per davant contra la Minguella B, que va remuntar però no hi va ser a temps

La Cultural es va imposar a la Minguella B en el derbi comarcal de la 29a jornada i manté vives les opcions d'evitar la promoció de descens.

Per aconseguir-ho necessita guanyar el seu partit contra el Sese B, el cuer de la competició, i esperar que el Montgat B li faci un favor i derroti al Claret, el principal rival per evitar haver de fer la postempotrada.

La Minguella B per la seva banda tampoc depèn d'ella mateixa. Els de Sergio Ortilles hauran de guanyar diumenge als Alisos a casa i esperar que 24h abans el Cic perdi contra el Martinenc, que ja no es juga res.

Dissabte els 2 equips van lliurar una batalla igualada que es va acabar decantant per la Cultural per petits detalls. Els de Sergi Garcia van dur la iniciativa en els primers compassos gràcies als punts d'Expòsito i de Xavi Garcia (20 a 17).

Per part de la Minguella B Pastor era el més destacat, evidenciant que no era un partit de defenses. Al 2n quart, la dinàmica no va variar, i els atacs es van seguir imposant. 7 punts seguits de Rovira estiraven la goa a favor de la Cultural (29 a 21), però els de Casagemas responien amb les accions de Pastor, Carreras i Navarro per ajustar encara més el partit al descans (41 a 40).

A la represa la Cultural va tornar a agafar una renda de 8 punts, gràcies a un inspirat Jordi Gimènez, però 7 punts més de Pastor evitaven que els locals trenquessin definitivament el matx (61 a 55).

A l'inici de l'últim quart, la intensitat de Mbulito posava 12 amunt als locals (69 a 57). Després d'un temps mort obligat, la Minguella B va treure el caràcter i es va arribar a posar a 2 (71 a 69), però una antiesportiva sobre Giménez va acabar de decidir el partit.