La derrota més dolça

0
    29

05/05/2013 – El Badalona ha caigut aquesta tarda derrotat a casa per 1-2 contra l'Ontinyent. Malgrat tot, l'equip ha aconseguit per fi certificar la permanència a Segona B

El partit del Badalona no ha començat a les cinc de la tarda, que és quan l'àrbitre ha xiulat per donar inici al matx. El Badalona – Ontinyent d'avui ha començat a decidir-se a les dues de la tarda. Llavors, l'Hospitalet acabava el seu partit contra el Constància amb victòria, circumstància que de retruc provocava que finalment el CF Badalona pogués assegurar ja de manera certera i definitiva que el proper curs tornarà a jugar en la Segona Divisió B.

Aquesta positiva notícia ha condicionat del tot el partit escapulat. D'entrada, el cos tècnic ha decidit premiar a Álex Sánchez amb la titularitat en la porteria en detriment de l'indiscutible Marcos. El missatge era clar: l'equip no deixaria d'intentar guanyar, però amb l'objectiu assolit la calma era absoluta. En canvi, qui sí es jugava la vida en el duel d'avui era un Ontinyent molt necessitat de la victòria. Els valencians encetaven el matx també satisfets perquè els marcadors que s'havien donat fins llavors els afavorien. El triomf final al Centenari ha fet arrodonir una jornada fantàstica per l'Ontinyent.

El partit començava de la millor manera possible. Abraham provocava un penal en el minut sis. Però el porter rival ha endevinat el llançament de Pelegrí i l'ha aturat. L'equip no multiplicava doncs l'entusiasme de la permanència. Alleugerit per l'errada local, l'Ontinyent ha començat poc a poc a créixer, després d'una tímida sortida. A la mitja hora de partit ha arribat la primera diana. Álex Sánchez errava i deixava en safata una pilota que Hugo no ha desaprofitat per inaugurar el marcador.

En la segona meitat, novament una decisió arbitral permetia al Badalona refer esperances de triomf. L'Ontinyent es quedava amb un home menys i llavors els escapulats han començat a dominar amb claredat. Grasa la havia tingut, però ha estat Xavi Muñoz de cap qui empatava. El gol ha donat ales als badalonins, que llavors sí han buscat amb insistència el triomf. Però al minut 88, Kikín s'ha trobat amb una pilota a l'àrea que ha transformat en el definitiu 1-2.

En la classificació el Badalona ocupa ara la onzena posició amb 48 punts, set més que la plaça de promoció de descens que ara pertany al Mallorca B. La setmana vinent l'equip que entrena Albert Càmara visita a un Olímpic quart, que necessita vèncer si no vol ser superat pel Llevant B.

FITXA TÈCNICA

CF Badalona: Álex Sánchez; Ferrón, Pelegrí, Marcelo, Gallardo (Juanma 65'); Xavi Muñoz, Quintillà (Grasa 50'), Joaquin; Cortés, Abraham, Bueno (Yagüe 83')

Ontinyent CF: Jonathan; Sáez, Ayala, Muñoz, Martín (Tornero 66'), Berna, Alcover, Chavero, Fran, Rubén (Alegre 60'), Hugo (Kikín 79')

Àrbitre: Usón Rosel (col·legi aragonès). Grogues: Abraham (Badalona); Fran, Martín, Muñoz (Ontinyent). Doble groga: Berna (Ontinyent)

Gols: 0-1, Hugo (minut 31); 1-1, Xavi Muñoz (minut 73); 1-2, Kikín (minut 87)