El Sant Josep derrota al Figueres amb un festival anotador (94 a 85)

28
    x publicar.JPG

06/05/2013
    Juanan Gracia (39 de valoració) va guiar als parroquials que encara tenen opcions de tenir el factor pista a la promoció

El Sant Josep ja no té opcions de sortir de la promoció tot i la victòria d'ahir contra l'Adepaf Figueres en un partit dominat per l'encert.

A falta d'una jornada, els d'Oscar de Paula es queden a un sol partit de l'embús que formen Mataró, Natzaret, UBSA i Mollet amb 12 victòries, i tot i que guanyant tenen una bona situació en casos d'empat, mai atraparien al guanyador del Natzaret-Mollet. Ara, la última jornada els pot donar el factor pista per fer la promoció.

Ahir, van confirmar el bon moment de joc contra el Figueres, un equip que tot i que ja ha baixat matemàticament, té un 5 titular de garanties.

Sense la tensió d'un partit crucial, tots dos equips van començar amb més imprecisions que encerts, però ràpidament es van endollar. Juanan Gracia -va acabar amb 39 de valoració- va ser el referent dels primers minuts amb 11 punts al primer quart i 3 triples de 3 intents (22 a 20).

A l'altre cèrcol, Juanola tornava a ser el millor figuerenc, però quan el Sant Josep va saber estar una mica millor en defensa, va aprofitar que seguia anotant per obrir un forat (33 a 23).

Dos triples de Jordi Vallmajó van reduir la diferència, però de nou Dario i Juanan van encetar un parcial de 9 a 0 (45 a 31) que el Figueres, també ofensivament, va saber respondre abans de la mitja part (50 a 41).

El descans no va refredar el partit i l'encert es va mantenir. A la represa el Figueres va mostrar les seves debilitats defensant la zona, i un altre cop amb la feina de Juanan, i 2 triples en 2 minuts, el Sant Josep va estirar la goma (60 a 45).

Repetint-se la història de la primera part, Juanola va carregar-se l'equip a l'esquena per rebaixar els 10 (68 a 60) però el Sant Josep va seguir castigant al Figueres des del 6,75 (75 a 60).

A l'inici de quart els parroquials van arribar als 19 d'avantatge després de 5 punts seguits de Gavaldà (83 a 64) però amb una defensa zonal i els punts de Juanola -en va acabar fent 31- el Figueres es va posar a 10 a falta de 5 minuts (85 a 75).

Després d'un temps mort obligat, dues bones defenses encadenades amb 4 punts seguits de Juanan, van tornar a reobrir la ferida, aquest cop de forma definitiva.