La Dimonieta es rebel·la i sobreviu un dia més gràcies a la pluja

  0
  77
  felicia sabater.jpg

  11/05/2016 – Tot i que les previsions i la determinació municipal indicaven que la dimònia es cremaria, la pluja va acabar portant a la decisió d’ajornar el piromusical.

  La Dimonieta Rebel ha sobreviscut a la Nit de Sant Anastasi. La pluja va trencar ahir la tradició més coneguda i participada de les Festes de Maig i va obligar a ajornar la Cremada del Dimoni després d’una tarda d’incerteses. De fet, la decisió es va prendre passades les nou de la nit, quan la realitat va fer de totes les previsions paper mullat.

   

  Encara que estava previst que les precipitacions cessessin cap a les vuit de la tarda, i així va ser, l’aiguat va tornar una estona després, i amb més força, el que va fer que l’organització es replantegés. Reunits en petit comitè autoritats polítiques i tècniques, la suspensió es va decidir passades les 21.15h, quan algunes persones ja marxaven i les entitats que ja havien fet la seva tanda de lluïment recollien els seus elements per abandonar Roca i Pi. La retirada va deixar una graciosa imatge del gegants de Badalona embolicats en plàstic per no ser malmesos per l’aigua.

   

  La cerimònia, doncs, tindrà lloc aquesta nit, a les 22 hores. Els actes començaran directament a Roca i Pi. Es tracta del primer ajornament que la pluja obliga a decidir després del 2008, quan la Cremada va ser posposada dos dies. Com a curiositat, la primera dimònia dissenyada per a la festa, l’any 2002, tampoc va poder ser cremada la nit del 10, degut a la pluja.

   

  Els concerts al Turó d’en Caritg sí es van mantenir.