La Federació Catalana aposta per la Copa Catalunya

  0
  96
  copa fede.jpg
  3/9/2015.- Per primera vegada s’ha presentat oficialment la competició en un acte amb l’assistència tots els clubs. El President de la Catalana destaca el nivell i el prestigi aconseguit els últims anys.
  a Federació Catalana de Bàsquet ha volgut deixar clar que està al costat de la Copa Catalunya. Per primera vegada ha convocat a tots els clubs a una presentació oficial de la temporada en un acte a la Federació. La intenció, va dir el president Joan Fa, és la de reconèixer el nivell assolit els últims anys i donar una empenta a la màxima competició que organitza la Federació Catalana.
  També va fer palesa la seva preocupació “tot i tenir un prestigi més que reconegut, aquest any tenim fins a 18 equips catalans a la lliga EBA i això va en detriment de la Copa Catalunya, perquè els millors equips juguen a EBA i no a Copa. Per això, hem de millorar la difusió, reconèixer els mèrits i treballar en diferents activitats que potenciïn la nostra competició”.
  Fa també va explicar que s’està treballant en un torneig a final de temporada amb equips del sud de França per donar internacionalitat i més visibilitat a la competició. Finalment, es va entregar un record a tots els representants dels clubs que van assistir a l’acte.
  20 equips femenins i 32 equips masculins jugaran aquesta temporada la Copa Catalunya, entre els quals hi ha 3 equips de Badalona: Círcol Catòlic, Sant Josep i Minguella.
  La competició comença el cap de setmana del 19 i 20 de setembre. La primera presentació de Copa va coincidir amb la I edició dels Premis de Periodisme esportiu, otorgats per la Fundació de la Federació. El periodista de TV3, Jordi Robirosa, o el de Mundo Deportivo, Julián Felipo, van ser alguns dels premiats.
   
  29a edició de la Copa Badalona
  Abans de començar la lliga, la Copa Badalona donarà el tret de sortida a a la temporada. Les finals seran el 13 de setembre però aquest cap de setmana ja es juguen la resta de partits. En categoria masculina, aquest divendres, a les 20.30h a La Plana, Mercenaris i Maristes Ademar s’enfronten en la eliminatòria prèvia. Demà dissabte es jugaran els partits de  la resta d’equips. Círcol – Cultural, a les 16h. Sant Josep – Natzaret, a les 17.45h. Minguella – Guanyador eliminatòria, 19.15h. Badalonès-Llefià, a les 21h. Tots els partits a La Plana. Els guanyadors jugaran les semifinals diumenge. 
  En categoria femenina l’escenari serà a Ausiàs March. Demà primers partits per a tots els equips. Círcol – Joventut Badalona Femení, a les 16h. Minguella – ABB, a les 17.45. Badalonès – Llefià, a les 19.15h. Sant Josep – Natzaret, a les 21h. També diumenge les semifinals abans de la final del 13 de setembre..