Micro-mecenatge per finançar el bàsquet base

  0
  57
  vill.JPG

  03/09/2015 – El FIATC Joventut espera recaptar un mínim de 125.000 euros amb la campanya “We belive in basketball, we save #joventutmodel”.

  La Penya demana ajuda i no només es dirigeix a Badalona, sinó que ho fa cap arreu del món. Les dificultats per trobar vies de finançament i els pocs ingressos que genera una competició com la Lliga Endesa han abocat el club a idear un pla alternatiu per tal d’assegurar la viabilitat del model formatiu de l’entitat.

  Aquesta temporada, el FIATC Joventut destinarà un total de 400.000 euros al bàsquet base, xifra que suposa la meitat dels recursos que l’entitat verd-i-negra va invertir al planter l’any 2008 (800.000).

  Amb la campanya de micro mecenatge “We belive in basketball, we save #joventutmodel”, la Penya busca obtenir un mínim de 125.000 euros, quantitat que permetria a les categories de formació verd-i-negres continuar treballant amb tranquil·litat.

  Les aportacions a la campanya es podran fer des del 3 de setembre al 3 de novembre i es vehicularan a través de la plataforma de crowdfounding Indiegogo. Tots els participants rebran diferents recompenses per les seves aportacions.

  Cal destacar que la iniciativa compta amb el suport  d’ex jugadors del club com Ricky Rubio i Pau Ribas; d’esportistes com Mireia Belmonte, Alex Corretja i Ona Carbonell; i d’altres rostres coneguts i vinculats al bàsquet i a Badalona com Zeljko Obradovic, Samanta Villar, Jordi Robirosa, Toni Soler, Jordi Basté, Carme Ruscalleda, Antonio Orozco, Antoni Daimiel, Manel Piñero i Jorge Javier Vázquez.

  “Una lliga insostenible”

  Durant la roda de premsa de presentació de la campanya, el president del FIATC Joventut, Jordi Villacampa, expressaria la seva preocupació per la situació de risc que viu el bàsquet base verd-i-negre.

  “L’ACB és una lliga insostenible; una lliga de mentides, ja que no se sosté pels ingressos que recapten les SAD, sinó perquè els clubs tenen ingressos extraordinaris”, apuntaria Villacampa.

  El president reivindicaria la naturalesa de la Penya per tal de rebre ajuda per part de tothom. “Som el club que hem aportat més jugadors a l’ACB, amb diferència. Això s’ha de protegir”, va recordar.

  Segons Jordi Villacampa, “la SAD ja no pot aportar més diners al club” i, per tant, calen noves formes de finançament.

  “Tenim dues opcions. Tancar la formació i anar al mercat o seguir apostant per les nostres arrels. Volem fer una crida. El model està en risc, però nosaltres volem defensar-lo. Aquesta és la primera acció de moltes”, continuaria relatant el màxim mandatari verd-i-negre.

  Sobre la possibilitat que alguns ex jugadors del club s’animin a fer aportacions econòmiques, Jordi Villacampa ha volgut ser prudent, afirmant que ell en primera persona “sí que hi serà”.

  El pròxim dilluns, el president del FIATC Joventut es reunirà de nou amb l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, per tal d’acabar de desencallar els últims tràmits que manquen perquè l’operació del Mercadona quedi completada. A més, la Penya també demanarà no haver de pagar l’IBI de l’Olímpic, ja que es tracta d’una instal·lació municipal.