La felicitat de tota una ciutat omple l’Olímpic (83-72)

0
    37
    David Grau / CJB

La Penya i la ciutat de Badalona van viure aquest diumenge una tarda històrica a l’Olímpic. I no precisament perquè el Joventut hagués guanyat un títol, però l’ambient i la festa que es va gaudir al Palau d’Esports a Badalona denotava aquesta sensació.

12.166 espectadors van gaudir de la victòria del Joventut al derbi davant el FC Barcelona. Un triomf increïblement espectacular en una assistència de rècord aquesta temporada a la ACB i la segona més gran dels darrers 15 anys. Andrés Feliz va destacar en una actuació coral verd-i-negra.

Des del salt inicial, la Penya va liderar el partit, amb una actitud, intensitat i feina incombustible durant els 40 minuts. Simon Birgander va ser l’home del període inicial amb 10 punts liderant l’atac verd-i-negre (16-11). Un Joventut molt sòlid en defensa va dominar el duel (20-17) al final dels primers 10 minuts.

El segon quart a l’Olímpic va començar amb la Penya liderant amb força el joc interior. Tres cistelles d’Ante Tomic, Andrés Feliz i Pau Ribas es va traduir en una màxima verd-i-negra de 9 punts (26-17). Una diferència i parcial badaloní que obligava Saras Jasikevicius a aturar el partit.

Tot i així, el retorn a pista va ser encara més impressionant del Joventut. Dos triples de Pau Ribas i Andrés Feliz tornaven a augmentar la diferència (32-21) i el marcador reflectia un +11 verd-i-negra. La diferència va augmentar progressivament gràcies al ‘show time‘ d’Andrés Feliz. Al descans, recital del Joventut (50-34), amb Feliz  amb 13 punts, i Birgander i Tomic, amb 12.

La festa a l’Olímpic va agafar embranzida a la represa. El base dominicà va mantenir el seu recital i una màxima de 17 punts (54-37). Al tram final del tercer quart, el Barça va millorar el seu joc interior i la diferència s’escurçava a 10 punts (63-53).

El nerviosisme psicològic verd-i-negre no va arribar a aparèixer al quart final i la Penya va saber gestionar el quart decisiu i la victòria es va quedar a l’Olímpic. Un triomf enorme que les noves generacions recordaran com una tarda màgica de la Penya (83-72).

Andrés Feliz i Ante Tomic, amb 21 punts per cap, van ser el màxims anotadors d’un triomf espectacular que permet a la Penya segui al Top4 de l’ACB.