La Festa del Corpus omple de catifes de flors els carrers de Dalt la Vila

  0
  31
  Foto 7-6-15 12 47 58.jpg

  08/06/2015 – Mentre que el barri del Gorg ha passejat el Corpus Christi pels seus carrers.

  Aquest diumenge a Badalona s'ha viscut diversos actes relacionats amb la festivitat del Corpus Christi, la festa catòlica dedicada a venerar el sagrament de l'eucaristia, exaltant la doctrina del cos de Crist, enfront dels que la negaven.

   

  Per una part, des del barri de Dalt la Vila, una desena de carrers es van guarnir durant tot el dia amb catifes d'art efímer, realitzades amb serradures de colors i realitzades pels veïns i els Catifaires de Dalt la Vila. A més, des de la rectoria de Santa Maria s'ha pogut veure durant aquests dies el tradicional l'ou com balla. L'ofici solemne a Santa Maria i una processó, amb la presència dels gegants de la ciutat, Anastasi i Maria, i l'Àliga van posar el punt i final a la Festa del Corpus, que va iniciar el passat dijous, 4 de juny, amb el pregó i el concert de corals.

   

  D'altra banda, des del barri del Gorg, la parròquia de Sant Jaume va realitzar una processó pel carrer de Josep Mª Sagarra, avingudes d'Alfons XII, del Congrés Eucarístic i del Marquès de Mont-roig, on van participar la Hermandad Rociera de la Esperanza, el Centro Cultural Rociero Andaluz Nuestra Señora de la Esperanza i un centenars de nens i nenes que enguany han realitzat la primera comunió.