La Fiscalia demana 22 anys de presó per la mort al Port Olímpic que va originar l’enfrontament entre clans gitanos

  0
  mina pintada.jpg

  10/04/2017 – El crim del Port Olímpic va provocar un conflicte obert entre els clans gitanos dels Baltasares i els Pelúos de la Mina i Sant Roc. 

  La fiscalia demana 22 anys de presó per l'acusat de matar un jove el gener de l'any passat en un bar musical del Port Olímpic de Barcelona. Dos grups de joves es van involucrar en una baralla i la víctima va rebre cops i talls al cap, el coll i l'esquena. Però un dels agressors li va clavar un ganivet que li va perforar l'artèria toràcica, segons el fiscal, aprofitant la superioritat numèrica del grup i que l'agredit anava ebri. El crim va generar una amenaça de venjança entre clans gitanos dels barris de La Mina i Sant Roc, cosa que va provocar un èxode massiu de nombroses famílies per temor a represàlies, tot i que algunes de les quals ja han pogut anar tornant a mesura que han passat els mesos.
   
  Els fets es remunten a la matinada del 24 de gener, quan un jove de 28 anys va ser apunyalat al bar musical 'Nirvana', situat a la zona d'oci del Port Olímpic. Durant el judici amb jurat popular, la fiscalia demanarà 22 anys de presó per al principal implicat pels delictes d'assassinat amb traïdoria i lesions amb instrument perillós, i cinc anys de presó pels altres dos acusats pel delicte de lesions. A més, també els demana 10 i 8 anys d'allunyament i d'incomunicació respecte la família de la víctima, 3.500 euros per les lesions i 600.000 euros per a la família del mort.
   
  El crim del Port Olímpic va provocar un conflicte obert entre els clans gitanos dels Baltasares, els Pelúos i els Zorros, entre d'altres, de la Mina i Sant Roc. La víctima era del clan dels Baltasares i l'amenaça de venjança va provocar l'èxode de diverses famílies gitanes dels barris de Sant Adrià de Besòs i Badalona. En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia demana que declarin com a testimonis el propietari de l'establiment, diverses persones que es trobaven en el local en el moment dels fets i la dona de la víctima, entre d'altres.