La Fiscalia veu elements “atípics” en les denunciades oposicions de policia local però arxiva la causa

  0
  guardia urbana.JPG

  21/05/2015 – La Fiscalia ha arxivat les denúncies presentades contra el procés de selecció per a 12 places d’agents de la Guàrdia Urbana el mes d’octubre; no obstant, apunta que les puntuacions són "atípiques extremes".

  La Fiscalia ha arxivat les denúncies presentades contra el procés de selecció per a 12 places d’agents de la Guàrdia Urbana el mes d’octubre. Les oposicions van despertar polèmica el passat any després de fer-se públic que més d’una vintena havia aprovat el primer examen, però que només sis d’ells ho havien fet amb una nota superior a 17 punts sobre 20, mentre que la resta no va passar dels 12 punts. Un grup d’opositors, a més, sota el paraigües de Plataforma d’Afectats Institut de Seguretat Pública de Catalunya, va assegurar que els sis candidats tenien relacions de parentesc o laborals amb l’Ajuntament i van decidir portar el cas a la Fiscalia. Després de les investigacions, la fiscal conclou que no s’ha pogut acreditar “la comissió de delictes de tràfic d’influències i prevaricació” i ha arxivat la causa, tot i que sí veu algunes anomalies.

   

  D’una banda, diu la fiscal, “crida l’atenció la diferència de puntuació” i ressalta que aquesta “clara discordança no va provocar cap tipus d’anàlisi per part del Tribunal Qualificador amb objecte d’esvair qualsevol ombra”. “Descartats errors de correcció i/o manipulació, -les puntuacions- es poden qualificar de atípiques extremes. Hauria de ser motiu de reflexió”. Tanmateix, considera “extraordinària i sorprenent” la “coincidència derivada del fet que els sis opositors tinguessin relació personal o laboral amb la Guàrdia Urbana i/o l’Ajuntament”.

   

  D’altra banda, el Síndic de Greuges, a qui el grup d’opositors també va presentar les seves reclamacions, ha recomanat a l’Ajuntament “declarar la nul·litat del procés” ja que, diu, “les proves del primer exercici es van elaborar al marge de les normes”, atès que les preguntes de l’examen van ser elaborades pel president, i no per tot el Tribunal. Arxivades les denúncies, la Plataforma d’Afectats Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha iniciat una recollida de signatures a Internet per intentar aturar i reiniciar el procés.