La Fundació Germina: 15 anys fent projectes amb infants i joves vulnerables

  0
  50

  Començant amb 3 infants l’any 2007 i atenent-ne a 426 en el 2021, Germina ha acompanyat a més de 1.000 infants i joves.

  La Fundació Germina celebra 15 anys d’activitat a Badalona. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2004 que treballa a Santa Coloma de Gramenet i Badalona oferint suport i acompanyament a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. Des de la seva primera obertura de portes en el nº 35 del C/ Nàpols de Santa Coloma de Gramenet l’any 2007, la Fundació Germina ha ampliat significativament la seva activitat a través de projectes centrats en la intervenció amb infants, adolescents i joves i les seves respectives famílies.

  Han passat 15 anys des que la fundació obria les portes, el maig del 2007. Un recorregut que va començar atenent un petit nombre d’infants a les tardes quan acabaven l’escola i que aniria augmentant a poc a poc amb el pas del temps. Avui, la Fundació Germina ja ha atès a més de 1.000 infants, joves i famílies i compta amb un total de tres seus a Catalunya, dues a Santa Coloma de Gramenet (Fondo i Raval) i una a Badalona (Lloreda – La Pau). A més a més, properament s’hi sumarà una quarta seu a Madrid.

  L’augment de persones ateses ha estat exponencial: de 18 infants en el seu primer any, a 426 infants i joves en el darrer. Del 2007 al 2021 el creixement promig ha estat del 31% cada any, si bé a partir del 2016 aquest creixement ha estat major, coincidint amb l’obertura de noves seus.

  Aquest creixement progressiu no és més que el reflex d’un model d’èxit com a resposta a una demanda social que ha sumat suports i col·laboracions, i que ha comptat amb la participació d’un equip professional com a eix central i el suport d’un total de 670 persones voluntàries i 234 estudiants en pràctiques al llarg d’aquests 15 anys.

  La Fundació Germina destaca per un model d’acció social centrat en el potencial de cada persona i fortament arrelat al territori. Cada seu atén a infants i joves des dels 5 als 21 anys i les seves famílies en diferents programes, afavorint que tothom es conegui i es generin xarxes de suport mutu.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí