Vuit anys de presó pels tres gihadistes de la Salut

  0
  104

  L’Audiència Nacional ha condemnat a vuit anys de presó tres germans que conformaven una cèl·lula d’adoctrinament gihadista a Badalona. Segons els fets provats, van incitar un home que va viatjar a Síria per combatre i on va morir en un bombardeig el 2016. Els tres condemnats van ser detinguts el 2020 al barri de la Salut.

  Els magistrats consideren provat que formaven part del grup islamista radical Hizb Ut Tahrir al Islami –Partit de l’Alliberament Islàmic–. El seu objectiu era captar i adoctrinar persones a Badalona i altres localitats pròximes per radicalitzar-les.

  El Confidencial ha avançat la història de com la Policia Nacional va poder detenir els germans Hicham, Khalid i Ben Gacem Lamghari. Tot va ser gràcies a un testimoni protegit, amic de la infància de Mohamed Kaouch, el també veí de Badalona que, un cop radicalitzat, va morir a Síria en un bombardeig.

  Dos anys abans de la detenció dels tres germans a la Salut, aquest testimoni va acudir als cossos policials per explicar la història de la mort d’en Mohamed. També va entregar a la policia una agenda del seu amic mort. Les anotacions que hi havien van servir per acotar la investigació. Mohamed Kaouch va marxar de Badalona cap a Síria el 2012 i va morir el 2016.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí